1832

Dansles voor kinderen bij De Nobelaer

Wordt jouw zoon of dochter hét nieuwe danstalent uit Etten-Leur of wil je jouw peuter spelenderwijs laten bewegen op muziek? Het kan allemaal bij De Nobelaer! Vakkundige docenten leren jouw kids de beste technieken en mooiste dansen. De docenten moedigen hun leerlingen altijd aan om het beste uit zichzelf te halen. Ook voor de basis ben je bij De Nobelaer, dé dansschool voor kinderen, aan het juiste adres. Een goede houding en lichaamsbewustzijn zijn cruciaal om een dans tot een succes te maken. Maar het allerbelangrijkste vinden wij: dansplezier. Dit staat te allen tijde voorop. Bij De Nobelaer kun je terecht voor al je culturele behoeften. In ons cultuurcentrum vind je alles onder één dak; kunsteducatie, een theater en een bibliotheek. Naast dansworkshops voor kinderen bieden we ook cursussen Muziek, Theater, Beeldend en Fotografie & Media aan. 

Hieronder vind je alle praktische informatie voor de danslessen: 

Kledingvoorschriften

Lesrooster dans 2022-2023

Vakantierooster

Al onze cursussen vinden doorgang bij voldoende deelnemers. Uiterlijk 1 week voor aanvang van de cursus wordt aan de hand van het aantal aanmeldingen bepaald of deze door kan gaan. Reeds ingeschreven deelnemers ontvangen hierover automatisch bericht.

 

Verschillende stijlen leren dansen voor kinderen

Binnen De Nobelaer staan twee academische dansstijlen centraal; klassieke dans en modern jazz. Deze twee stijlen staan in beleving en uitvoering soms lijnrecht tegenover elkaar, terwijl ze tegelijkertijd veel invloed op elkaar hebben. De cursussen Klassieke dans en Modern Jazz zijn geschikt voor kinderen vanaf groep 5 maar we bieden ook dansles voor peuters en kleuters vanaf drie jaar aan. Uiteraard worden met regelmaat de geleerde danspasjes en choreografieën aan papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en andere belangstellenden getoond. Als je kind zich graag op muziek beweegt, is dansen zeker een goede keus!

 

Verschillende stijlen leren dansen voor kinderen

Dansles voor peuters

De allerkleinsten kunnen bij De Nobelaer terecht voor Peuterdans. In deze cursus gaat je peuter spelenderwijs bewegen op muziek, waarbij thema’s gebruikt worden zoals sprookjes, dieren of een verhaal uit een boek. Dansende kinderen bevorderen hun motoriek, oefenen hun balans, verbeteren hun lichaamshouding en ook worden de sociale vaardigheden tijdens de dansles voor peuters gestimuleerd omdat de kinderen in een groepje les krijgen. Bovendien is dansen een zeer creatieve activiteit. Als je kind zijn of haar eigen danspasjes bedenkt en deze in een bepaalde volgorde plaatst, wordt de eigen fantasie gestimuleerd. 

Dansles voor kleuters

Na Peuterdans kunnen de dansertjes doorstromen naar Kleuterdans. Ook kleuters die net beginnen met dansen zijn van harte welkom in deze dansles. Tijdens de lessen krijgen de kinderen de beginselen van de danstechniek op een speelse manier aangeleerd aan de hand van prentenboeken, attributen en verschillende thema´s. De kinderen leren om zich te bewegen, de maat te horen en danspasjes stapsgewijs toe te passen. En de jonge dansers leren vooral dat bewegen op muziek ontzettend leuk is!

Workshop dansen voor kinderen

Zit jouw zoon of dochter niet stil zodra er op tv of op de radio een swingend nummer voorbij komt? Bekijk dan eens de cursus show-en musicaldans. Dit is een afwisselende danscursus voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar waarbij verschillende dansstijlen aan bod komen. Theater- en musicalmuziek vormen de basis van het repertoire waarop gedanst wordt. Onze allround dansdocent neemt de leerlingen mee in de wereld van show en musical waarbij dansplezier voorop staat.

In de gemeente Etten-Leur zijn verschillende regelingen beschikbaar voor gezinnen die geen financiële ruimte hebben voor extraatjes zoals sportactiviteiten of dansles. Dankzij deze regelingen kunnen kinderen uit deze gezinnen wél mee te doen. Wil jouw kind graag op dansles en voldoe je aan de voorwaarden van Jeugdfonds Cultuur, de Meedoenregeling of Stichting Leergeld, dan kan jouw zoon of dochter gewoon meedoen met onze lessen. Cultuur is tenslotte voor iedereen!

Kies een taal