3405

Speelotheek Etten-Leur

Kinderen ontwikkelen zich razendsnel, zo ook hun interesse en plezier in het spelen met allerlei soorten speelgoed. De speelotheek biedt nu de oplossing! Voor een klein bedrag leen je speelgoed in plaats van zelf tot aanschaf over te gaan.

Voor alle leeftijden is er voldoende in de collectie te vinden. Naast een ruime collectie baby- en kleuterspeelgoed heeft de speelotheek ook speel- en leermateriaal voor de wat oudere kinderen. Verder is er een groot aanbod buitenspeelgoed, gezelschapsspellen, puzzels en nog veel meer. Prenten- en leesboeken leen je natuurlijk bij de bibliotheek!

Kom gezellig met je kind langs om het gehele assortiment te bekijken en een keuze te maken. Het team helpt je graag!

Lidmaatschap

De contributie bij de speelotheek bedraagt € 15,- per gezin per jaar. Per keer kunnen vier stuks speelgoed per kind geleend worden tegen een kleine leenprijs. Afhankelijk van het gekozen speelgoed tussen de € 0,50 - € 2,50 per stuk.
Het speelgoed dient compleet en geheel schoongemaakt ingeleverd te worden. Heeft u voor een speciale gelegenheid meer speelgoed nodig? Overleg dan met onze medewerkers.

Verlengen

Het speelgoed wordt drie weken uitgeleend. Na deze periode is het mogelijk om met drie weken te verlengen. Dit kan per e-mail via: speelotheek@denobelaer.nl.

Openingstijden speelotheek*

Maandag
Woensdag
Zaterdag
    19:00 - 20:00 uur
    14:00 - 16:00 uur
    10:30 - 12:00 uur

*Tijdens vakanties en feestdagen kunnen de openingstijden afwijken. Deze worden vermeld op de website.

Tijdens de zomervakantie (8 juli t/m 18 augustus 2024) is de speelotheek dicht op maandag. Van 22 juli t/m 4 augustus is het cultuurhuis gesloten. 

Speelgoed lenen voor het hele gezin

Je herkent het vast wel; na enkele dagen/weken wordt er niet meer met het gekochte speelgoed gespeeld. Door speelgoed te lenen, kunnen kinderen thuis een paar weken spelen met de geleende Playmobil, muziekinstrumenten of puzzels. Lenen via de speelotheek is een leuke manier om steeds iets anders te proberen. Voor een klein bedrag heb je eigenlijk altijd passend speelgoed in huis dat aansluit bij de ontwikkeling en behoeften van jouw kind(eren). Na de leentermijn breng je het geleende speelgoed weer terug naar de speelotheek: opgeruimd staat netjes. Vergroot het speelplezier van jouw kind(eren) en neem een lidmaatschap op de speelotheek. Beleeft jouw zoon of dochter veel plezier aan muziekinstrumenten, kijk dan ook eens bij onze cursus Kleuters maken muziek waarin de kleintjes kennismaken met melodie, ritme, dynamiek en tempo.

Puzzels lenen bij De Nobelaer

Gezelschapsspellen en puzzels hebben we voor iedere leeftijd dus niet alleen voor kinderen maar ook voor ouders en grootouders. Er zijn puzzels in allerlei vormen, kleuren en onderwerpen. Er zijn legpuzzels, vloerpuzzels, lagenpuzzels... alles kan. Dat maakt het een heel gepuzzel om de juiste te kiezen, maar hierbij kunnen de vrijwilligers van de Speelotheek je helpen! Wist je trouwens dat puzzels perfect educatief speelgoed zijn voor kinderen? Puzzelen traint bijvoorbeeld het visueel ruimtelijk inzicht, leert je probleemoplossend denken waardoor de concentratie wordt vergroot en ontwikkelt tevens de fijne motoriek van kinderen én volwassenen. Ook zorgt het oplossen van de puzzel voor voldoening wat zorgt voor een enorme boost in het zelfvertrouwen. Puzzelen bevordert ook nog eens de creativiteit die kinderen bij De Nobelaer overigens ook kunnen verkennen bij het Kinderatelier. Kom snel naar de speelotheek in Etten-Leur en kijk welke puzzels je wilt lenen voor jouw kids.

Een speelgoedabonnement is niet alleen afwisselend maar ook duurzaam

Bakken vol speelgoed waar niemand meer naar kijkt? Ligt het laatste Sintcadeau inmiddels vergeten onder het bed? Door de vele speeltjes verliezen kinderen hun interesse en plezier in het spelen met allerlei soorten speelgoed. Een abonnement bij de speelotheek in Etten-Leur biedt de oplossing. Op een duurzame en voordelige manier leen je verschillende soorten speelgoed, aangepast op de wensen van jouw kind. Zodra jouw zoon of dochter er weer op uitgekeken is, breng je het terug om weer iets nieuws te lenen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld ook eerst kijken of je kind het echt leuk vindt zodat je veel bewuster tot aanschaf over kunt gaan en miskopen kunt voorkomen. Voordat je het speelgoed terugbrengt, maak je het even schoon en check je of er geen onderdelen missen. Zo is een speelgoedabonnement bij de speelotheek een duurzaam alternatief voor speelgoed kopen.

Kies een taal