Modern Jazz

Dans

Moderne Jazz dansles

Bij Modern Jazz dans wordt er gedanst vanuit de muziek en het gevoel. Bij dansdiscipline vormen de natuurlijke bewegingen van het lichaam de basis en wordt er gedanst vanuit de muziek en het gevoel. Modern Jazz is intens en een fysiek uitdaging. Tijdens deze afwisselende les ontdek je de mogelijkheden van jouw lichaam en word je uitgedaagd om tot het uiterste te gaan. Belangrijke elementen zijn onder andere ademhaling, zwaartekracht en balans. Deze worden als basis voor je bewegingen gebruikt. Je leert verschillende danscombinaties, krachtige sprongen en dynamische zwaaioefeningen op swingende muziek. En dat alles op blote voeten of sokken.  

Lesmogelijkheden

Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend.

Jonger dan 21

Modern Jazz BO
27-08-2024 elke dinsdag van 17:45 tot 18:45
36 lessen € 293,00

Inschrijven

Modern Jazz VO
28-08-2024 elke woensdag van 19:45 tot 20:45
36 lessen € 293,00

Inschrijven

21 en ouder

Modern Jazz Jongvolwassenen
26-08-2024 elke maandag van 19:00 tot 20:00
36 lessen € 376,00

Inschrijven
3505
3546

Cursus moderne dans

Krachtig en zacht tegelijk, dat is Modern Jazz. Leer in deze cursus een mix van jazzdans en moderne dans en groei op het gebied van techniek, vloerwerk, coördinatie, balans, ritme en improvisatie. In deze danscursus wordt het dynamische van jazzdans gecombineerd met de strakke vormen en lange bewegingslijnen van moderne dans. Het is een fysieke uitdagende les met veel aandacht voor de expressie van je lichaam en dansen in een choreografie met zowel vloeiende bewegingen als strakke accenten. Ervaar hoe de muziekkeuze en choreografie van je dansdocent elkaar versterken. Indien je een allround danser wilt worden kan je deze cursus voordelig combineren met de cursus Klassieke dans. De danscursus Modern Jazz is verdeeld in drie lesgroepen: basisonderwijs vanaf groep 5, voortgezet onderwijs en jongvolwassenen (17+).

Moderne dans leren bij De Nobelaer

Bij De Nobelaer kan je verschillende vormen van moderne dans beoefenen en leren. Naast de cursus Modern Jazz kan je bijvoorbeeld als volwassene de cursus Klassiek & Modern volwassenen volgen. Tijdens deze lessen start je aan de barre met klassieke balletoefeningen, zoals plié en rond de jambe. Eenmaal opgewarmd leer je samen met de groep een choreografie waarin de dansdocent de klassieke basis gecombineerd heeft met de flow van moderne dans. Ben je op zoek naar een leuke moderne danscursus voor je zoon of dochter, dan is Showmusicaldans absoluut een aanrader! Kids die niet kunnen stilzitten en gevoel voor ritme hebben, voelen zich zeker thuis in deze swingende les. Onze dansdocent heeft zelf jarenlange ervaring in het genre showmusical en heeft voor de leerlingen leuke dansoefeningen in petto.

Ontwikkel jezelf in moderne jazz dans 

Kan jij geen genoeg krijgen van danschallenges op social media? Kriebelt het bij jou om jouw danstalent nu eens écht ontwikkelen? Schrijf je dan in voor Modern Jazz. In deze danscursus ontdek en ontwikkel je je eigen stijl. Tijdens onze danslessen is altijd voldoende ruimte voor individuele expressie. Omdat een dans kan raken, juist doordat de danser iets van zichzelf in de dans legt, dagen onze docenten de leerlingen uit hun eigen stijl te ontdekken en te ontwikkelen. Tijdens de les werk je niet alleen aan lichaamshouding en coördinatie maar leer je tevens verschillende technieken zoals draaien, isolaties, sprongen en vloerwerk. Enthousiast geworden? Schrijf je dan gelijk in bij dé moderne dansschool van Etten-Leur voor deze óf een van onze andere danscursussen.
 

Kies een taal