Peuterdans

Dans

Peuterdansles

Heb jij een kleine Broadway-ster in spé in huis? Begint jouw peuter meteen te dansen, rollen of wiebelen zodra de radio aangaat? Dan hebben we goed nieuws, want ook de allerkleinsten kunnen bij De Nobelaer terecht voor dansles. Voor peuters hebben we namelijk een speciale cursus: Peuterdans. Kinderen van 3 en 4 jaar kunnen hier terecht voor spelenderwijs bewegen op muziek, waarbij thema’s zoals sprookjes, dieren of een verhaal uit een boek aan bod komen. Uiteraard laten we de danskunsten ook met regelmaat zien aan papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en andere belangstellenden.

Deze cursus bestaat uit twee blokken.

Lesmogelijkheden

Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend.

Overige

Peuterdans Jeugd
26-08-2024 elke maandag van 14:15 tot 14:45
16 lessen € 79,00

Inschrijven

Peuterdans Jeugd
26-08-2024 elke maandag van 14:45 tot 15:15
16 lessen € 79,00

Inschrijven
3842
3841

Dansles voor peuters: het effect

Niets is schattiger dan jouw kleintje te zien genieten en bewegen op muziek. Helemaal in een eigen wereld en met glunderende oogjes. Tijdens Peuterdans staat plezier altijd voorop, maar het is veel meer dan alleen bewegen op muziek. Dansen heeft voor peuters veel voordelen. Het draagt bijvoorbeeld bij aan het ruimtelijk inzicht, het is goed voor de ontwikkeling van spieren en lichaamshouding en het stimuleert sociale vaardigheden. Ook wordt er extra aandacht besteed aan ritmegevoel, samenspel en de grove en fijne motoriek. Dit alles gebeurt terwijl de fantasie wordt geprikkeld en een beroep wordt gedaan op de belevingswereld van de kleintjes. 

Van peuterdans naar kleuterdans

Peuters blijven (helaas) niet altijd peuters en daarom is er na Peuterdans een vervolgcursus Kleuterdans. De kleine dansers kunnen eenvoudig doorstromen van de ene cursus naar de andere. Kleuterdans is geschikt voor kinderen van groep 1 en groep 2 van het basisonderwijs. Hier gaan we een stapje verder dan alleen bewegen op muziek. Tijdens Kleuterdans worden de beginselen van danstechniek spelenderwijs aangeleerd. De Nobelaer is dus niet alleen een dansschool voor peuters, maar ook voor kleuters! 

Dansschool voor peuters en alle leeftijden

Als je als tweejarige peuter begint met Peuterdans, hoef je de rest van je leven niet meer op zoek naar een nieuwe dansschool in Etten-Leur. De Nobelaer is namelijk naast een dansschool voor peuters ook een dansschool voor kinderen en een dansschool voor volwassenen. Geen zorgen, ook als je op latere leeftijd de keuze maakt om met dansen te beginnen kun je bij ons terecht. Wij zorgen er met professionele docenten voor dat jij het beste uit jezelf kunt halen en elke keer weer nét dat stapje extra kunt zetten. Ongeacht je leeftijd!

Kies een taal