Theaterlessen

Bij een theaterschool voor kinderen en volwassenen gaat het niet alleen om wie de hoofdrol van de musical krijgt of wie het beste kan zingen. Bij De Nobelaer leer je wat er vóór en achter de schermen gebeurt tijdens een uitvoering. Hiervoor hebben we drie verschillende smaakjes: een Musicalklas, een Theaterklas en een cursus Schminken en Grimeren. Dus: ben jij het nieuwe theatertalent van Etten-Leur? Kom dan meewerken aan de volgende musical! Je wordt altijd begeleid door vakmensen met de nodige ervaring, zodat je het vak leert van iemand die weet waar hij of zij het over heeft. 

Bij De Nobelaer hebben we alles onder één dak: een theater, kunsteducatie en een bibliotheek. Zo kunnen we de inwoners van Etten-Leur voorzien van hun culturele behoeften. Deze unieke mix van drie disciplines maakt ons cultuurcentrum dé plek om het beste uit jezelf te halen.

Wil je, voordat je jezelf inschrijft, een proefles volgen? Neem contact op met  kunsteducatie@denobelaer.nl

Al onze cursussen vinden doorgang bij voldoende deelnemers. Uiterlijk 1 week voor aanvang van de cursus wordt aan de hand van het aantal aanmeldingen bepaald of deze door kan gaan. Reeds ingeschreven deelnemers ontvangen hierover automatisch bericht.

Musicalles voor kinderen en volwassenen

Ben jij helemaal gek van zingen, dansen en acteren? Dan ben je perfect voor onze Musicalklas! Samen werken we toe naar een heuse musicalproductie waarbij we iedereen versteld doen staan. We werken op deze musicalschool met drie verschillende groepen: 8 t/m 11 jaar, 12 t/m 15 jaar en 15+ jaar. Zo is er voor iedereen voldoende tijd en ruimte voor persoonlijke begeleiding. 

Deze toneelschool is ook voor volwassenen erg geschikt en super leuk om aan deel te nemen. Vanaf 15 jaar komt iedereen in dezelfde groep terecht. De mix van verschillende leeftijden maakt het een diverse groep waarin je met én van elkaar kunt leren. 

Theaterschool voor kinderen

Naast de Musicalklas bieden we ook een Theaterklas aan. Hier laten wij onze leerlingen spelenderwijs kennismaken met de magie van toneelspelen. Kinderen worden ingedeeld op basis van leeftijd en werken samen met hun groep naar een eindpresentatie toe waarbij ze aan familie en vriendjes kunnen laten zien wat ze hebben geleerd. Dit kan bijvoorbeeld een toneelstuk zijn, maar ook andere toneelvormen kunnen gekozen worden. 

Toneelschool: meer dan zingen, dansen en acteren

Achter de schermen van een musicalproductie gebeurt ontzettend veel waar je niet 1-2-3 aan zou denken. Een voorbeeld hiervan is Schminken en grimeren. Tijdens deze cursus leer je mensen onherkenbaar en tegelijk heel herkenbaar te maken door verschillende materialen en technieken toe te passen. En het mooiste is: je kunt je net aangeleerde skills meteen toepassen tijdens de musicaluitvoering! 

Klinkt deze theaterschool in Etten-Leur als de beste keuze voor jou? Kom dan eens langs om kennis te maken! Je vindt ons op de Parklaan 2.

Kies een taal