Cultuuraanbod voor scholen

Dat cultuur voor iedereen is, daar zijn we bij De Nobelaer van overtuigd! Op jonge leeftijd kunnen alle basisschoolleerlingen en middelbare scholieren cultuur maken, meemaken en beleven bij De Nobelaer.

In overleg met de school stellen we een programma op maat samen. Afhankelijk van de wensen van de school vinden kunst en cultuur, leesbevordering en nieuwe media hun weg naar alle kinderen in Etten-Leur en omstreken.

Ons complete cultuuraanbod voor scholen vind je via onze samenwerkingspartner KOEPEL.

Meedoen, vragen of samen sparren over maatwerk? Neem contact op met ons onderwijsteam.

579

Projectcollecties voor scholen en instellingen

De Nobelaer Bibliotheek ondersteunt leerkrachten en begeleiders waar mogelijk bij taalstimulering en leesbevordering. Sluit een bibliotheekabonnement af voor jouw school of vraag een projectcollectie aan door op het pijltje te klikken!

Lees meer
441

Schoolvoorstellingen

Jaarlijks gaan alle basisschoolleerlingen naar een schoolvoorstelling in De Nobelaer voor een échte theaterbeleving. Na afloop van de voorstelling wordt er een bijbehorende kunstles in de klas gegeven.

439

De bibliotheek op school (dBos)

Inmiddels telt de gemeente Etten-Leur vier kleinere jeugdbibliotheken, die gevestigd zijn op verschillende brede scholen. Dit zorgt ervoor dat ieder kind toegang krijgt tot de beste en nieuwste jeugdboeken. De leesconsulent van De Nobelaer begeleidt en ondersteunt scholen bij een goed leesplan.

445

Vakdocenten

De Nobelaer beschikt over deskundige en gekwalificeerde vakdocenten. Zij worden binnen hun vakgebieden op scholen en kindercentra ingezet voor de kunst- en cultuurvakken (beeldende vorming, dans, drama en muziek).

442

Trainingen voor onderwijsprofessionals en teams

Binnen De Nobelaer werken een aantal consulenten cultuureducatie. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van onderwijsprofessionals en teams binnen scholen en kinderopvangorganisaties. Ze helpen bij het opzetten van kunst-, lees-, media- en erfgoedprogramma’s.

2274

KOEPEL

Met de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) streeft de overheid naar kwaliteitsverbetering van cultuureducatie in het primair onderwijs. Dit programma, dat in 2013 begon, wordt vanaf september 2021 wederom vier jaar voortgezet. De gemeentelijke organisatie KOEPEL zorgt ervoor dat scholen die een CMK-traject willen opstarten goed worden begeleid en bundelt het aanbod van diverse aanbieders om zo samen een kwalitatief goed en uitvoerbaar cultuurbeleid uit te stippelen.

Lees meer
443

Beschikbare subsidies

Als school zijn er verschillende mogelijkheden voor het aanvragen van kunst- en cultuursubsidies.De Nobelaer is dé geschikte partner om dit samen met jouw school te doen.

440

Meer weten?

Naast alle bovenstaande activiteiten biedt De Nobelaer nog veel meer mogelijkheden en maatwerk. Ben jij leerkracht, docent, cultuurcoördinator of directeur van een school en wil je aan de slag met cultuuronderwijs? Neem contact op met de onderwijsafdeling van De Nobelaer. We helpen je graag!

Kies een taal