Fotografie cursussen

Gebruik je altijd de automatische stand van je fotocamera maar wil je nu wel eens weten hoe je zelf diafragma of sluitertijd kunt instellen? Dan is het tijd voor een basiscursus fotografie want een goede foto maken is namelijk meer dan alleen op de auto-knop drukken. Beschik je al over de nodige basiskennis, kies dan voor de cursus Gevorderden Digitale Fotografie waarin nog dieper wordt ingegaan op de techniek, compositie en fotobewerking. 

Ontwikkel jouw talent bij De Nobelaer met de diverse Foto & Media cursussen. Naast deze cursussen biedt ons cultuurcentrum een keur aan activiteiten onder één dak: ontspan bij een voorstelling in het theater, daag jezelf uit met cursussen en lessen en vergroot je kennis in de bibliotheek. Deze drie disciplines maken ons cultuurcentrum een unieke plek in Etten-Leur om het beste uit jezelf te halen.

Vakantierooster

Al onze cursussen vinden doorgang bij voldoende deelnemers. Uiterlijk 1 week voor aanvang van de cursus wordt aan de hand van het aantal aanmeldingen bepaald of deze door kan gaan. Reeds ingeschreven deelnemers ontvangen hierover automatisch bericht.

Leren fotograferen

Heeft jouw fotocamera instellingen die je nog niet kent? Wil jij altijd scherpe foto’s maken? Wil jij leren hoe je scherptediepte kunt toepassen? Wil jij jouw fotografie skills nog meer trainen? Is jouw antwoord op een of meerdere van deze vragen ‘ja’ schrijf je dan in voor een van de Foto & Media cursussen van De Nobelaer in Etten-Leur. Gedurende onze cursussen wisselen de docenten theorie af met praktijkopdrachten zodat je direct kunt toepassen wat je geleerd hebt. 

Fotografie voor beginners

Tijdens de Basiscursus Digitale Fotografie leer je jouw eigen digitale camera goed kennen. Het maakt niet uit of je een spiegelreflex of systeemcamera hebt, zolang het maar een camera is waarmee je handmatig de sluitertijd, diafragma en ISO-waardes kunt instellen. In 15 lessen leer je niet alleen de mogelijkheden van jouw camera kennen, maar leer je tevens de basistechnieken en ontwikkel je jouw gevoel voor beeld en compositie. Tijdens de cursusavonden krijg je feedback op jouw huiswerkopdrachten en leer je ook van het werk van de andere cursisten. Aan het einde van de cursus weet je o.a. wat de beste manier is om een bewegend onderwerp vast te leggen, hoe je gebruik maakt van licht en welke leuke effecten je creëert met een langere sluitertijd. Begint het al te kriebelen? Schrijf je dan nu in!

Fotografiecursus voor gevorderden

Heb je na de basiscursus de smaak te pakken, til jouw passie voor fotografie dan naar het volgende niveau! Heb je onze basiscursus niet gevolgd maar ben je op de hoogte van de basisprincipes en weet je hoe jouw camera werkt? Dan is onze cursus Gevorderden Digitale Fotografie zeer geschikt om de volgende stap te zetten. Naast jouw fotocamera heb je tijdens deze cursus ook een laptop nodig omdat je aan de slag gaat met een fotobewerkingsprogramma. Door foto’s te bewerken kan je het verhaal van jouw foto nog meer kracht bijzetten en krijgt je creativiteit een nieuwe dimensie. Verder leer je tijdens deze cursus de relatie tussen techniek, inhoud en compositie kennen en ga je uiteraard ook thuis weer aan de slag met uitdagende opdrachten.

Kies een taal