6278
1 juli 2024

Terugblik Open dagen kunsteducatie 2024

De maand juni stond in het teken van de Open dagen kunsteducatie. Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement was het podium van onze leerlingen en cursisten. Bezoekers genoten van muziek, dans, theater & musical, fotografie en beeldende kunst. Vol trots kijken wij terug op een mooie maand vol culturele activiteiten. 

De Open dagen kunsteducatie gingen officieel van start met de feestelijke opening van de expositie beeldende kunst & fotografie. Directeur Wim Staessens opende de expositie en vertelde meer over de totstandkoming. Daarna kon iedereen de werken bewonderen: van schilderijen en fotografie tot glas in lood en keramiek. Tot en met eind juni was de expositie te bezoeken.

Tijdens de Bandavond op 1 juni verzorgden onze docenten basgitaar, gitaar, drums, piano en zang samen met de leerlingen een avondvullend programma. Van mooie ballads tot rocknummers: de leerlingen lieten horen wat zij het afgelopen jaar hebben geleerd. De deelnemers van de bandworkshop vormden twee bands: The Girl in the Middle en Stars. Samen zetten zij een mooi optreden neer. Zondagochtend 2 juni was het podium van de zangleerlingen. Zij brachten hun mooiste Songfestivalliedje. 

Een week later vond het ensembleconcert plaats. Het concert werd afgetrapt door de twee samenspelgroepen. Na een korte lestijd speelden zij al goed gearrangeerde korte muziekstukjes met fluit, viool, toetsen, slagwerk, trompet en piano. De zanggroep Cantadonna vormt als sinds lange tijd als koor een ensemble en zong diverse nummers. Trompetensemble Trimitas speelde lekker swingende stukjes muziek. Als afsluiter trad De Nobelaer Big Band op. Swing, jazz en Latin muziek wisselden elkaar af. De zaal ging al snel mee en alle optredens werden enthousiast ontvangen.

In het weekend van 15 en 16 juni was het podium van onze theater- en musicalleerlingen. De Theaterklas bracht het komische stuk Ze leefden nog lang & gelukkig. Alle sprookjesfiguren passeerden de revue: van Assepoester en haar boze stiefmoeder en -dochters tot Roodkapje en de grote, boze Wolf. De Musicalklas 12+ bracht het swingende Vet, gebaseerd op de filmklassieker Grease. Zij werden live begeleid door een band. De Musicalklas tot 12 jaar bracht Diep in de zee: het verhaal over een mooie zeemeermin die verliefd wordt op een mensenprins. 

Zaterdag 22 juni stonden alle dansleerlingen van 3 tot 70 jaar op het podium. Zij brachten het verhaal van De Vuurvogel. De kinderen van het Kinderatelier verzorgden samen met docenten Kim Simons en Charlotte Maas alle afbeeldingen voor de projecties en voorleeskampioen Lies Joosen nam het publiek live mee door het verhaal.

Met een diverse mix aan activiteiten hebben onze leerlingen, cursisten en docenten tijdens de Open dagen kunsteducatie het publiek laten genieten van hun creativiteit en talent.

Kies een taal