Beeldende kunst cursussen

Wil jij je naar hartelust creatief uitleven? Dan ben je bij De Nobelaer aan het juiste adres! De verschillende beeldende cursussen bieden jou hét uitje van de week! Welke data je alvast in je agenda kunt zetten vind je hieronder:

Naast de verschillende beeldende kunstcursussen, heeft De Nobelaer nog veel meer mogelijkheden om je creatief uit te leven. We hebben namelijk een theater, een bibliotheek en kunsteducatie onder één dak. Deze unieke mix zorgt ervoor dat je bij De Nobelaer terecht kunt voor al je culturele ambities. We dagen je uit om nieuwe dingen te proberen of om nog beter te worden in wat je al doet. Je kunt ons vinden in Etten-Leur op de Parklaan 2.

Wil je een keertje meekijken tijdens het Kinderatelier of Kinderatelier PUUR? Neem contact op met kunsteducatie@denobelaer.nl

Al onze cursussen vinden doorgang bij voldoende deelnemers. Uiterlijk 1 week voor aanvang van de cursus wordt aan de hand van het aantal aanmeldingen bepaald of deze door kan gaan. Reeds ingeschreven deelnemers ontvangen hierover automatisch bericht.

Workshops beeldende kunst voor jong en oud

Iedereen heeft een ander doel om een beeldende kunstcursus te volgen. Maar waar je ook naar op zoek bent: bij De Nobelaer kun je terecht om het beste uit jezelf te halen. We bieden allerlei workshops beeldende kunst aan, zodat jij een cursus kunt kiezen die bij je past. Of je nu je creatieve ei kwijt wil of op zoek bent naar ontspanning. 

Op zoek naar een opleiding beeldende kunst?

Rome is niet in één dag gebouwd en ook het aanleren of optimaliseren van creatieve vaardigheden heeft tijd nog. Daarom kun je bij De Nobelaer een pakket afnemen met verschillende lessen. Na iedere les heb je een nieuwe techniek geleerd of krijg je steeds meer handigheid in bekende technieken. Tijdens de lessen komen thema’s aan bod waardoor je creatief wordt uitgedaagd. Ook proberen we, waar mogelijk, de ene cursus beeldende kunst te combineren met de andere. Zo zie je bijvoorbeeld dat de cursussen tekenen en schilderen samenvallen, waardoor je in aanraking komt met een andere discipline. Zo kun je je eigen opleiding beeldende kunst uitstippelen. Uiteraard onder begeleiding van onze bevlogen vakmensen die met veel enthousiasme, kennis en kunde voor je klaarstaan. 

De disciplines gaan verder dan schilderen en tekenen; ook voor een cursus beeldende kunst voor bijvoorbeeld Pottenbakken of Glas-in-lood kunnen wij je op weg helpen. 

Verken je fantasie in het Kinderatelier

Niets moet, alles mag: dat is het motto waarmee we werken in het Kinderatelier. Kinderen van 6 t/m 12 jaar worden hier uitgedaagd om hun fantasie de vrije loop te laten. Ze komen in aanraking met allerlei verschillende materialen en maken mooie kunstwerken. Het Kinderatelier brengt kinderen in aanraking met beeldende kunst en vormgeving en biedt een mooie basis voor een creatief leven. En dat vinden we belangrijk bij De Nobelaer.

Kies een taal