Kunsteducatie

Docenten

Je mag ze vakidioten noemen of échte liefhebbers. Maak kennis met onze docenten.

Lees meer

Algemene Voorwaarden KE

De Nobelaer hanteert voor de afdeling kunsteducatie de volgende voorwaarden.

Lees meer

Aanbod voor volwassenen

Je bent nooit te oud om te leren! Bekijk hier makkelijk en snel ons volledige cursusaanbod voor volwassenen.

Lees meer

Kunst & cultuur heeft veel moois te bieden en is er voor iedereen. Het verbindt, inspireert, emotioneert en geeft diepgang. Met een veelzijdig aanbod aan cursussen en lessen, gegeven door vakkundige docenten, is er ook voor jou genoeg te ontdekken en te beleven bij De Nobelaer. Bij de meeste cursussen zijn er mogelijkheden voor jaartrajecten, maar ook voor kortere lesvormen die passen bij jouw wensen. Heb je vragen over de mogelijkheden van duur, start en instroom van cursussen? Stuur dan een e-mail naar kunsteducatie@denobelaer.nl

Aanbevelingen voor jouw cursus? Laat het onze weten! 

Met jouw tips en tops zorgen we ervoor dat ons aanbod aan de wensen van zoveel mogelijk leerlingen en cursisten voldoet. Mail naar kunsteducatie@denobelaer.nl 

Lessen volg je bij
De Nobelaer omdat:

  • Je les krijgt van vakkundige docenten met zowel les- als podiumervaring.
  • Je zicht houdt op je eigen ontwikkeling met certificaten, toetsen en examens.
  • Je samen speelt met andere leerlingen tijdens de gratis samenspellessen en bandlessen (muziek).
  • Je gratis theorielessen kan volgen (muziek).
  • Je een instrument huurt bij De Nobelaer voor € 19 (kind) en € 23 (volwassene) per maand (muziek).
  • Je de kans krijgt om in grote of kleine producties te stralen op een van onze podia.
  • Je regelmatig leuke extra’s krijgt om je ook te betrekken bij andere activiteiten binnen en buiten De Nobelaer.
Lessen volg je bij  De Nobelaer omdat:

Kunsteducatie in Etten-Leur, Brabant

Ontwikkel je talent en creatieve vaardigheden bij de afdeling Kunsteducatie van De Nobelaer. Met het diverse cursus- en lesaanbod maak je kennis met Muziek, Dans, Theater, Beeldend en Foto & Media. Op deze pagina maak je eerst een keuze uit een van onze vijf disciplines. Vervolgens krijg je het aanbod aan cursussen, lessen en workshops te zien die tot de gekozen discipline behoren. Op iedere cursuspagina staat onder meer een lesbeschrijving, de lesmogelijkheden en maak je alvast kennis met de docent(en) van de cursus. Heb je nog vragen of wil je eerst een proefles volgen, stuur dan een e-mail naar kunsteducatie@denobelaer.nl. Een proefles Muziek bestel je overigens direct via het inschrijfformulier op de betreffende cursuspagina.

Volg ook een kunstcursus bij De Nobelaer!

De Nobelaer biedt met het gevarieerde aanbod cursussen en lessen alle inwoners van de Etten-Leur en omgeving de kans om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. Er zijn cursussen voor kinderen, jongeren en volwassenen, beginnend of ervaren. Zo kun je verschillende beeldende kunstcursussen volgen. Leer alles over de verschillende technieken en materialen. Zet je eigen creatieve ideeën om in verrassende producten. Welke discipline je ook kiest, voor al onze cursussen en lessen geldt dat plezier een belangrijke motor voor motivatie en ontwikkeling is! Is er geen ruimte voor extraatjes zoals muziekles, dansles of Kinderatelier? In de gemeente Etten-Leur zijn er verschillende regelingen die het jou en/of je kinderen mogelijk maken om toch deel te nemen aan deze activiteiten. Cultuur is tenslotte voor iedereen!

Kunst- en cultuureducatie op school

Om zoveel mogelijk kinderen en jongeren kennis te laten maken met de wereld van kunst, cultuur en creativiteit, ondersteunt De Nobelaer scholen in Etten-Leur en omgeving bij het vormgeven van cultuureducatie. Denk hierbij o.a. aan muziekles, schoolvoorstellingen, leesbevordering. Kunst en cultuur leveren een belangrijke bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren. Ons onderwijsaanbod biedt scholen volop mogelijkheden om hun leerlingen te laten ontdekken hoe creatief ze zijn, waar hun interesses liggen en welke talenten ze hebben. Bekijk ons onderwijsaanbod.

Kies een taal