Viool/altviool

Muziek

Vioolles

De viool heeft een mooie klank die vooral in de hoogte helder en stralend klinkt. De altviool klinkt lager en heeft een warme, diepe klank. Viool is een geschikt strijkinstrument voor zowel (jonge) kinderen als volwassenen en werkt vaak betoverend. Uit dit uitgesproken melodie-instrument tover je de prachtigste klanken.

Lesbeschrijving cursus viool

Wil je viool spelen, dan hoef je niet meteen noten te lezen. Eerst leer je strijken zodat je een mooie toon kunt maken. Met een goede techniek kun je veel verschillende kleuren uit een strijkinstrument toveren, waardoor het heel expressief klinkt. Na een aantal eenvoudige liedjes leer je langzaam ook van bladmuziek spelen. Wanneer je wat verder gevorderd bent, kun je stukken gaan spelen in allerlei muziekstijlen. De viool wordt niet alleen gebruikt in klassieke muziek, maar ook in jazz-, pop-, en wereldmuziek. Je kunt alleen spelen (solo), samen met andere strijkinstrumenten (van duo tot strijkorkest) of met andere soorten instrumenten (piano, gitaar, blaasinstrumenten, slagwerk).

Duoles

Muziek maken met zijn tweeën: extra gezellig!

Lees meer

Muziekstrippenkaart

Vrijheid om les te volgen wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Lees meer
3921
3922

Onze docenten

Viool leren spelen als kind

Viool leren spelen kan iedereen, al vergt het wel wat geduld. Of je nu op jonge leeftijd begint of wat later, iedereen is welkom! Ben je onder de 21 jaar, dan kun je het instrument leren kennen tijdens de cursus Hello Music. Vioolspelen is leuk in je eentje tijdens individuele muzieklessen, maar ook samen met iemand tijdens een duoles. Dus ken je iemand die ook viool wil spelen, kom dan samen les volgen! Jonge kinderen kunnen ook deelnemen aan de gratis samenspellessen. Hierin vorm je samen met andere leerlingen een orkest. Er zijn violen in verschillende grootten, het maakt dus niet uit of je groot of klein bent. Een instrument kun je bij De Nobelaer ook huren, zodat je niet direct tot aanschaf hoeft over te gaan.

Vioolles volwassenen

Ook volwassenen kunnen op elk niveau individuele of duolessen volgen bij De Nobelaer. Tevens kan je als volwassene  terecht bij ensemble Wereldbende. Een groep enthousiaste jonge mensen, die het leuk vindt om wereldse muziek te spelen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om les te volgen wanneer jij daar behoefte aan hebt met de muziekstrippenkaart. In samenspraak met de docent plan je 6 lessen per jaar in wanneer jouw drukke agenda het toelaat. 

Kies een taal