Piano

Muziek

Pianoles

Zet de radio aan en je hoort de piano. Ballads van Alicia Keys, popsongs van Coldplay, filmmuziek van Einaudi en klassieke werken van Chopin, wat je ook wilt spelen het kan op de piano. Of je nu op de voorgrond wilt shinen of liever opgaat in een groep, de piano is voor iedereen een geschikt instrument.

Momenteel is er geen plaats meer binnen de lessen. Heb je interesse stuur dan een mail naar kunsteducatie@denobelaer.nl zodat wij je op een wachtlijst kunnen plaatsen. Mocht er ruimte ontstaan in de lessen dan ontvang je hiervan bericht.

Piano leren spelen

In de pianolessen wordt veel aandacht besteed aan de juiste vingerzettingen en speeltechniek. Ook de houding is heel belangrijk. Er wordt gewerkt aan solo- en begeleidingsmuziek. Daarnaast speel je ook veel samen met de docent. Tijdens de lessen passeert een breed scala aan stijlen de revue, maar kan je tevens aangeven naar welke stijl jouw voorkeur uitgaat. Ook kan er worden gewerkt aan het begeleiden van jezelf bij het zingen van liedjes.

Duoles

Muziek maken met zijn tweeën: extra gezellig!

Lees meer

Muziekstrippenkaart

Vrijheid om les te volgen wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Lees meer
3522
3524

Pianoles voor beginners

De piano is, net als het keyboard en de accordeon, een veelzijdig instrument. Alleen kan de piano als een orkest klinken, doordat je tegelijkertijd de melodie, het ritme, de akkoorden en de bas kunt spelen. Ook kan de piano als solo- of begeleidingsinstrument worden bespeeld. Dit toetseninstrument wordt in nagenoeg alle muziekstijlen gebruikt, van klassiek tot modern en van jazz en blues tot popmuziek.
Al vanaf de eerste les maak je zelf muziek, zoveel mogelijk in de muziekstijl die jij graag wilt spelen. In veel songs zitten elementen die je, met de juiste begeleiding, direct al mee kunt spelen. Er is al snel resultaat te bereiken, dus schrijf je in voor pianoles!

Pianoles kinderen

Pianoles is geschikt voor beginners tot aan gevorderden. Al op jonge leeftijd, vanaf ongeveer 6 jaar, kun je beginnen met piano spelen. Een mooie opstap maak je met de kennismakingscursus Hello Music. Hierna kun je gemakkelijk doorstromen naar individuele muzieklessen. Daarnaast is de piano uitermate geschikt voor duolessen, kijk maar naar de broertjes Lucas & Arthur Jussen.

Pianoles voor volwassenen

Ook volwassenen kunnen individuele en duolessen volgen bij De Nobelaer. Meer ervaren pianisten kunnen daarnaast ook bij ons voor de muziekstrippenkaart kiezen. Hiermee kun je 6 keer per jaar de hulp inschakelen van de docenten om nog even de puntjes op de i te zetten bij bepaalde muziekstukken.
Speel je piano? Dan kun je ook terecht bij een van onze ensembles, zoals bijvoorbeeld Wereldbende. Gezellig, samen muziek maken!

Kies een taal