Dwarsfluit

Muziek

Dwarsfluitles

De dwarsfluit is al decennia een geliefd instrument. De typische klank en het elegante uiterlijk van het instrument hebben een grote aantrekkingskracht op veel mensen, en dit is niet voor niets. Laat je betoveren door de warme en heldere klank van dit blaasinstrument bij De Nobelaer. 

Lesbeschrijving cursus dwarsfluit

Doordat je de dwarsfluit op een specifieke manier bespeelt, is het erg belangrijk de juiste houding en lipspanning aan te leren. Dit draagt bij aan een mooie toon en het speelgemak. Verder wordt er tijdens de muzieklessen dwarsfluit aandacht besteed aan ademtechniek, grepen, voor- en naspelen, uit het hoofd spelen, improviseren en het notenschrift.
Uiteraard staan het spelen en plezier in muziek maken voorop. Er komen verschillende muziekstijlen aan bod zoals klassiek, popmuziek en volksliedjes. De leerling kan natuurlijk ook zelf muziek meenemen en ideeën inbrengen. In de lesmethode wordt gewerkt met begeleidingstracks, waardoor het, zelfs als je alleen speelt, klinkt alsof je in een band of orkest speelt.

Duoles

Muziek maken met zijn tweeën: extra gezellig!

Lees meer

Muziekstrippenkaart

Vrijheid om les te volgen wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Lees meer
3791

Onze docenten

Dwarsfluit leren

De dwarsfluit is een houten blaasinstrument. Bij het instrument moet je over het mondstuk heen blazen om de toon te vormen. De dwarsfluit wordt dwars aan de lippen gezet en wordt bij het spelen naar rechts gehouden. Net zoals op de blokfluit kun je al vrij snel leuke liedjes spelen in allerlei stijlen, zoals klassieke muziek, in de harmoniewereld, jazz, volksmuziek, pop en meer. Ook voor het samenspelen met andere instrumenten is de dwarsfluit ideaal. Zowel in kleine bezetting als in een orkest past dit mooie en veelzijdige instrument.

Lesmogelijkheden dwarsfluit

Bij De Nobelaer zijn er verschillende manieren om dwarsfluit te leren spelen. Ben je onder de 21 jaar en weet je nog niet helemaal zeker of de dwarsfluit jouw instrument is? Start dan met de cursus Hello Music en leer in 6 lessen de basis van het instrument kennen. Direct starten met individuele of duolessen kan natuurlijk ook! Omdat jonge kinderen vaak op een kleiner instrument beginnen en na verloop van tijd wisselen naar een groter exemplaar kan je bij De Nobelaer een dwarsfluit huren. Zo voorkom je onnodige aanschafkosten. Ook kan een instrument huren handig zijn wanneer een leerling nog niet zeker weet of het gekozen instrument goed bij hem of haar past. Informeer bij de docent naar de mogelijkheden.
Ben je wel al meer ervaren en wil je enkel af en toe bijgespijkerd worden? Kies dan voor een muziekstrippenkaart en plan 6 lessen per jaar in bij de docent wanneer jou dat uitkomt. 

Kies een taal