Pottenbakken

Beeldend

Cursus pottenbakken

Tegenwoordig worden er meer potten gemaakt dan gebroken, zo lijkt, want pottenbakken is hip! Wil jij dit ambacht in de vingers krijgen? Dan gaan we stap voor stap de technieken aanleren. Na een paar lessen heb je al een handgedraaid tapasschaaltje. Heb je al eerder gedraaid? Zoek dan de uitdaging! Bolle vaas, theepot, ovenschaal, er is nog genoeg te ontdekken.
Eén ding is zeker, als je eenmaal verslingerd bent geraakt aan pottenbakken laat het je niet meer los.

De cursus Keramiek vindt gelijktijdig plaats.

Lesmogelijkheden

Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend. De cursus is inclusief materialen.

Overige

Pottenbakken Volwassenen
06-09-2024 elke vrijdag van 19:00 tot 21:30
15 lessen € 366,00

Inschrijven
3908
3909

Leren pottenbakken voor volwassenen

Al duizenden jaren worden er potten gebakken. Dit eeuwenoude ambacht is een kunstvorm die diverse bewerkingstechnieken kent. Tijdens de cursus Pottenbakken leren we je de beginselen van het vak. We houden rekening met de verschillende stappen, technieken en materialen om tot het beste en mooiste resultaat te komen. Bij de cursus wordt iedereen uitgedaagd zich verder te ontwikkelen. We houden rekening met het niveau per persoon. Het maakt niet uit of je geen ervaring hebt, of al gevorderd bent, iedereen is welkom om te leren pottenbakken! Los van het feit dat pottenbakken natuurlijk super leuk is, zorgt het zelfs voor minder stress en een moment van ontspanning. Genoeg redenen dus om de cursus Pottenbakken te volgen!
 

Pottenbakken in Etten-Leur 

Alle materialen zijn inbegrepen bij de prijs en zijn beschikbaar bij De Nobelaer. Bij de les pottenbakken in Etten-Leur heb je eigenlijk maar weinig middelen nodig om de mooiste, unieke kunstwerken te maken. Je leert hoe je van een homp klei een prachtige vaas of een mooi schaaltje maakt wat uit de oven komt. Tot slot kun je je mooie werk mee naar huis nemen om vol trots te presenteren aan familie of vrienden en natuurlijk te gebruiken. 

Heb je nog niet genoeg gehad van het werken met je handen en wil je de cursus Pottenbakken nog verder uitbreiden? De cursus Keramiek vindt gelijktijdig plaats. Hier maak je kennis met de vele aspecten van klei. Ontdek het nu zelf en proef van de les tijdens de Open Lesweek of schrijf je gelijk in!

Kies een taal