Keramiek

Beeldend

Workshop Keramiek 

Keramiek, of beter gezegd gebakken klei, is een bijzonder veelzijdig materiaal. Je eet ervan (borden), drinkt eruit (kopjes) en droomt erbij weg (beelden). In deze serie keramiek workshops leer je stap voor stap hoe je met klei kan werken. Je leert de basisprincipes van het vormgeven van de klei, het zelf maken van een mail en het afwerken met glazuren. Heb je altijd al een workshop keramiek willen volgen? Of voel je al helemaal thuis in het ambacht? Lees snel verder, want zowel beginners als gevorderden zijn welkom tijdens deze Keramiek cursus waarbij je lekker met je handen bezig bent.

De cursus Pottenbakken vindt gelijktijdig plaats.

Lesmogelijkheden

Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend. De cursus is inclusief materialen.

Overige

Keramiek Volwassenen
06-09-2024 elke vrijdag van 19:00 tot 21:30
15 lessen € 366,00

Inschrijven

Keramiek Volwassenen
07-09-2024 elke zaterdag van 10:00 tot 12:30
15 lessen € 366,00

Inschrijven
3911
3909

Keramiek les op jouw niveau

Klei is een van de meest veelzijdige materialen om mee aan de slag te gaan. Met keramiek kun je dan ook ontzettend veel kanten op! Zo kun je bijvoorbeeld zelf een vorm opbouwen door te boetseren, maar ook kun je een mal maken en met gietklei aan de slag gaan. Je werkstuk wordt op hoge temperaturen gestookt in de oven, en natuurlijk leer je hoe je het kunt bedekken met de mooiste glazuren. Zo zie je langzaam maar zeker hoe jouw werkstuk tot leven komt. Door te werken met klei kun je de mooiste functionele objecten maken, zoals bijvoorbeeld een aardewerken kom of bord. Maar natuurlijk kun je ook je fantasie de vrije loop laten gaan en iets kunstzinnigs creëren. Je kunt dus eindeloos blijven creëren en experimenteren, en steeds weer iets nieuws proberen. 

Keramiek en leren pottenbakken 

Pottenbakken is een vak apart binnen de keramiek. En het is de afgelopen jaren ontzettend hip! Voor wie dit ambacht in de vingers wil krijgen, bieden wij ook een speciale cursus Pottenbakken aan. Daarin maak je stap voor stap kennis met deze techniek en leer je werken met de draaischijf. En geloof ons: als je eenmaal verslingerd bent geraakt aan pottenbakken laat het je niet meer los. Het leuke aan deze ‘tak’ van keramiek is dat je er eigenlijk heel weinig voor nodig hebt. En je hebt al binnen een paar lessen een heel mooi handgedraaid (tapas)schaaltje of een ander mooi object! 

Kies een taal