Tekenen & Schilderen

Beeldend

Tekenles of schilderles 

Bij De Nobelaer kun je zowel teken-als schildercursussen volgen. De cursussen Tekenen en Schilderen vinden gelijktijdig plaats. Welke discipline je ook kiest, je komt altijd in aanraking met de andere. Erg gevarieerd dus, en daardoor erg leuk! Elke 6 lessen gaan we aan de slag met een nieuw thema.

De thema's van dit jaar zijn:
- Kleurexperiment en verkenning
- Portret en model
- Aquarel en inkt
- Grafische druktechnieken

Vanaf 19 januari starten we met het thema Aquarel en inkt
Tijdens de module aquarel en inkt gaan we het materiaal ontdekken en/of verdiepen. Verschillende effecten komen aan bod, zo onderzoeken we de gelaagdheid van het materiaal. Naast heerlijk experimenteren, worden er ook opdrachten gegeven en mag er natuurlijk gewerkt worden aan eigen ontwerpen. Samen bespreken we de techniek en een klein stukje theorie. Het creatieve proces staat centraal. Goed leren kijken, ervaren maar vooral met veel plezier schilderen en tekenen!
 

Tekenles

De tekenlessen zijn geschikt voor zowel absolute beginners als gevorderden, waarbij iedereen de mogelijkheid heeft op zijn eigen niveau te werken. Tijdens deze Tekencursus komen begrippen als compositie, perspectief en kleurenleer aan bod. Je tekent, onder begeleiding van een ervaren docent, zoveel mogelijk naar waarneming. Je leert wat je ziet te vertalen naar een beeld.


De thema’s hierboven staan dit cursusseizoen centraal.
Deze cursus is inclusief materialen.

Schilderles

Deze schildercursus is ook geschikt voor zowel beginners als gevorderden, waarbij iedereen de mogelijkheid heeft om op zijn eigen niveau te werken. Tijdens korte opdrachten ontdek je, onder begeleiding van een ervaren docent, wat compositie en contrast is en leer je steeds beter kijken. Je gaat aan de slag met acrylverf en verschillende teken- en schildermaterialen op papier. Je krijgt grip op gereedschappen en ontdekt je eigen mogelijkheden als schilder.

De thema’s hierboven staan dit cursusseizoen centraal.
Deze cursus is inclusief materialen.

 

Lesmogelijkheden

21 en ouder

Teken / Schilder Thema kleurexperiment en verkenning Volwassen
16-03-2023 elke donderdag van 19:30 tot 21:30
6 lessen € 108,00

Inschrijven

Teken / Schilder Thema Aquarel en Inkt Volwassenen
19-01-2023 elke donderdag van 19:30 tot 21:30
6 lessen € 108,00

Deze cursus Aquarel en Inkt is zo populair dat de cursus al vol is.

Teken / Schilder Thema Grafische druktechnieken Volwassenen
11-05-2023 elke donderdag van 19:30 tot 21:30
6 lessen € 108,00

Inschrijven