Glas in Lood

Beeldend

Cursus Glas in lood

Je hebt het vast wel eens gezien in een kerk of oud gebouw: glas in lood. Ben jij nieuwsgierig naar deze prachtige kunstvorm? Dan is de cursus Glas in lood bij De Nobelaer echt iets voor jou! Tijdens deze cursus maak je kennis met het ambacht en ga je aan de slag met jouw eigen glas in lood raam. Stap voor stap leer je hoe je jouw artistieke ideeën combineert met de verschillende ambachtelijke technieken. Door kleurgebruik, belijning en formaat af te stemmen op jouw wensen ontstaat een uniek kunstwerk!

De Glas in lood cursus is exclusief materialen. Voor aanvang van de cursus ontvangt iedere cursist een bericht van de docent met daarin het boodschappenlijstje voor aan te schaffen materialen. 

Lesmogelijkheden

Bij de cursus Glas in lood is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Het lesgeld wordt naar rato berekend.

Overige

Glas in Lood Volwassenen
02-09-2024 elke maandag van 19:00 tot 21:30
15 lessen € 319,00

Inschrijven

Glas in Lood Volwassenen
04-09-2024 elke woensdag van 19:15 tot 21:45
15 lessen € 319,00

Inschrijven
3495

Onze docenten

Glas in lood kunst maken 

Glas in lood is een prachtige beeldende techniek met een rijke geschiedenis. De oorsprong en geschiedenis ambacht gaan helemaal terug tot het Romeinse Rijk, toen men nog niet beschikte over de techniek om grote stukken glas te maken. Tegenwoordig zie je glas in lood natuurlijk nog in de vensters van kerken, maar ook in oude herenhuizen of gewoon ter decoratie. Het licht dat door het gekleurde glas van het glas in lood raam schijnt, geeft een prachtig effect. In onze Glas in lood workshop hebben we alles wat je nodig hebt om met je eigen glas in lood werkstuk aan de slag te gaan.  

Kies een taal