Glas in Lood

Beeldend

Cursus Glas in lood

Je hebt het vast wel eens gezien in een kerk of oud gebouw: glas in lood. Ben jij nieuwsgierig naar deze prachtige kunstvorm? Dan is de cursus Glas in lood bij De Nobelaer echt iets voor jou! Tijdens deze cursus maak je kennis met het ambacht en ga je aan de slag met jouw eigen glas in lood raam. Stap voor stap leer je hoe je jouw artistieke ideeën combineert met de verschillende ambachtelijke technieken. Door kleurgebruik, belijning en formaat af te stemmen op jouw wensen ontstaat een uniek kunstwerk!

De Glas in lood cursus is exclusief materialen. Houd rekening met zo’n 15 euro aan materiaalkosten, afhankelijk van de grootte van het werkstuk.

De cursus op de woensdagavond is gericht op beginners. De cursus Glasatelier vindt op de maandag gelijktijdig plaats.
 

Bij de cursus Glas in lood is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Het lesgeld wordt naar rato berekend.

 

Lesmogelijkheden

21 en ouder

Glas in lood
01-02-2023 elke woensdag van 19:30 tot 22:00
15 lessen € 280,00

3495

Onze docenten

Mieke Manders

Mieke Manders

  • Wereldbende, Mimanski en glaskunst
Lees meer

Glas in lood kunst maken 

Glas in lood is een prachtige beeldende techniek met een rijke geschiedenis. De oorsprong en geschiedenis ambacht gaan helemaal terug tot het Romeinse Rijk, toen men nog niet beschikte over de techniek om grote stukken glas te maken. Tegenwoordig zie je glas in lood natuurlijk nog in de vensters van kerken, maar ook in oude herenhuizen of gewoon ter decoratie. Het licht dat door het gekleurde glas van het glas in lood raam schijnt, geeft een prachtig effect. In onze Glas in lood workshop hebben we alles wat je nodig hebt om met je eigen glas in lood werkstuk aan de slag te gaan.  

Glas in lood cursus voor gevorderden

Heb jij al wat meer ervaring met de glas in lood techniek? Dan kun je terecht bij het Glasatelier van de Nobelaer. Dit is een cursus glas in lood voor makers die al verder gevorderd zijn in de techniek. Hier kun je als ervaren glas in lood kunstenaar zelfstandig werken aan een eigen project naar keuze. Zowel het Glasatelier als de cursus Glas in lood vinden plaats in ons 3D-lokaal, onder begeleiding van een ervaren glas in lood kunstenaar. En natuurlijk ben je altijd omringd door andere deelnemers die jouw passie voor deze bijzondere kunstvorm delen! En of je nu begint met de Glas in lood cursus of instroomt bij het Glasatelier: je gaat na afloop van de cursus altijd naar huis met een prachtig glas in lood paneel.