Trompet

Muziek

Trompetles

De trompet haal je overal uit. De hoge, heldere toon is namelijk heel herkenbaar. Met een trompet kun je alle kanten op. Het instrument wordt gebruikt in allerlei soorten muziek en samenstellingen: klassieke muziek in een orkest, popmuziek in een band, jazzmuziek in een combo, Latin in een ensemble of in de harmonie of fanfare. Met de trompet word je overal met open armen ontvangen.

Lesmogelijkheden

Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend.

Jonger dan 21

Trompet 20 min Hello Music
6 lessen € 105,00

Inschrijven

Trompet 20 min Jeugd
36 lessen € 594,00

Inschrijven

Trompet 20 min Proefles Jeugd
1 proefles € 15,00

Inschrijven

Trompet 25 min Jeugd
36 lessen € 695,00

Inschrijven

Trompet 30 min 2-wekelijks Jeugd
18 lessen € 441,00

Inschrijven

Trompet 30 min Jeugd
36 lessen € 882,00

Inschrijven

Trompet 30 min Jeugd strippenkaart
6 lessen € 165,00

Inschrijven

21 en ouder

Trompet 20 min Proefles Volwassen
1 proefles € 19,00

Inschrijven

Trompet 20 min Volwassenen
36 lessen € 805,00

Inschrijven

Trompet 30 min 2-wekelijks Volwassenen
18 lessen € 543,00

Inschrijven

Trompet 30 min Volwassen strippenkaart
6 lessen € 235,00

Inschrijven

Trompet 30 min Volwassenen
36 lessen € 1.085,00

Inschrijven

Lesbeschrijving cursus trompet

Het spelen van een trompet staat of valt bij een goede blaastechniek. Doordat je lippen tegen het mondstuk trillen, ontstaat er geluid. Verschillende toonhoogtes ontstaan, naast het variëren van de lipspanning, door het indrukken van ventielen. In de les leer je op speelse wijze je instrument te beheersen. Er wordt onder meer gewerkt aan techniek, leesvaardigheid, samenspel en luistervaardigheid. Er komen verschillende stijlen aan bod, van klassieke solostukjes tot funky blaaswerk compleet met begeleidingstracks.

Duoles

Muziek maken met zijn tweeën: extra gezellig!

Lees meer

Muziekstrippenkaart

Vrijheid om les te volgen wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Lees meer
3510
3529

Onze docenten

Chris Owsianny

Chris Owsianny

  • trompet, bugel, euphonium/bariton
Lees meer

Trompet leren spelen

De trompet behoort samen met onder andere de bugel tot de familie van het ‘klein koper’ en is erg populair in zowel de hedendaagse muziek alsook klassieke muziekstukken. Daarom kun je met dit instrument alle kanten op. Privéles of in een groepje? Dat bepaal je zelf! Al vanaf ongeveer 8 jaar kan jouw zoon of dochter trompetles volgen. Beginnen kan gemakkelijk met Hello Music, een cursus waarbij jouw kind in 6 lessen kennismaakt met het instrument. Daarna kan hij/zij makkelijk doorstromen naar individuele muzieklessen of duolessen. Ben je nog niet helemaal zeker of de trompet hét instrument is voor jouw zoon of dochter, dan kun je ook een instrument huren. Zo voorkom je onnodige aanschafkosten.
Nadat je de basis onder de knie hebt kun je je aansluiten bij de lokale harmonie of met nog meer trompettisten samen spelen in ensemble Trimitas, een jeugdig trompetensemble met een veelzijdig repertoire. Heb je nog meer ervaring en wil je enkel af en toe de puntjes op de i zetten voor een solo of een specifiek muziekstuk, dan is de muziekstrippenkaart perfect. Op basis van jouw drukke agenda en de beschikbaarheid van de docent plan je 6 lessen per cursusjaar in.

Kies een taal