Trompet

Muziek

Trompetles bij De Nobelaer

De trompet haal je overal uit. De hoge, heldere toon is namelijk heel herkenbaar. Met een trompet kun je alle kanten op. Het instrument wordt gebruikt in allerlei soorten muziek en samenstellingen: klassieke muziek in een orkest, popmuziek in een band, jazzmuziek in een combo, Latin in een ensemble of in de harmonie of fanfare. Met de trompet word je overal met open armen ontvangen.

  • Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend.

Lesbeschrijving cursus trompet

Het spelen van een trompet staat of valt bij een goede blaastechniek. Doordat je lippen tegen het mondstuk trillen, ontstaat er geluid. Verschillende toonhoogtes ontstaan, naast het variëren van de lipspanning, door het indrukken van ventielen. In de les leer je op speelse wijze je instrument te beheersen. Er wordt onder meer gewerkt aan techniek, leesvaardigheid, samenspel en luistervaardigheid. Er komen verschillende stijlen aan bod, van klassieke solostukjes tot funky blaaswerk compleet met begeleidingstracks.

Hello Music

Kennismaken met het instrument tijdens deze korte cursus.

Lees meer

Duoles

Muziek maken met zijn tweeën: extra gezellig!

Lees meer

Muziekstrippenkaart

Vrijheid om les te volgen wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Lees meer

Nieuw! Muziek met een Staartje

5 proeflessen muziek voor € 25 voor iedereen t/m 12 jaar!

Lees meer

Lesmogelijkheden

Jonger dan 21

Hello music
€ 95,00

Inschrijven

Muziekles 20 min Jgd
€ 540,00

Inschrijven

Muziekles 25 min Jgd
€ 675,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Jgd 18
€ 405,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Jgd 36
€ 810,00

Inschrijven

Muziekstrippenkaart 6 x 30 min Jgd
€ 150,00

Inschrijven

Overige

Proefles
€ 15,00

Inschrijven

21 en ouder

Muziekles 20 min Volw
€ 710,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Volw 18
€ 498,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Volw 36
€ 995,00

Inschrijven

Muziekstrippenkaart 6 x 30 min Volw
€ 190,00

Inschrijven

Onze docenten

Trompet leren spelen

De trompet behoort samen met onder andere de bugel tot de familie van het ‘klein koper’ en is erg populair in zowel de hedendaagse muziek alsook klassieke muziekstukken. Daarom kun je met dit instrument alle kanten op. Privéles of in een groepje? Dat bepaal je zelf! Al vanaf ongeveer 8 jaar kan jouw zoon of dochter trompetles volgen. Beginnen kan gemakkelijk met Hello Music, een cursus waarbij jouw kind in 6 lessen kennismaakt met het instrument. Daarna kan hij/zij makkelijk doorstromen naar individuele muzieklessen of duolessen. Ben je nog niet helemaal zeker of de trompet hét instrument is voor jouw zoon of dochter, dan kun je ook een instrument huren. Zo voorkom je onnodige aanschafkosten.
Nadat je de basis onder de knie hebt kun je je aansluiten bij de lokale harmonie of met nog meer trompettisten samen spelen in ensemble Trimitas, een jeugdig trompetensemble met een veelzijdig repertoire. Heb je nog meer ervaring en wil je enkel af en toe de puntjes op de i zetten voor een solo of een specifiek muziekstuk, dan is de muziekstrippenkaart perfect. Op basis van jouw drukke agenda en de beschikbaarheid van de docent plan je 6 lessen per cursusjaar in.