Chris Owsianny

trompet, bugel, euphonium/bariton

Chris Owsianny

Muziekdocent trompet, bugel, euphonium/bariton en begeleiding ensemble Trimitas

Op jonge leeftijd ging Chris naar de plaatselijke harmonie, daar hoorde hij een trompetsolo die over het hele orkest heen gleed en alle andere instrumenten overschreef. Dit was het moment waarop hij verkocht was van dit prachtige instrument.

Zijn eerste muzieklessen op trompet kreeg hij op 10-jarige leeftijd. Later deed Chris vaak mee aan solisten concoursen in heel Nederland. Dit zorgde voor veel ervaring en een stimulans om zijn niveau te verbeteren. Zo is Chris bij meerdere orkesten gegaan: bigbands, ensembles en uiteindelijk ook naar het conservatorium in Tilburg.
Op het conservatorium begon hij zich meer te oriënteren op het gebied van lesgeven. Zijn ‘lichte muziek bloed’ begon steeds vlugger te stromen en vervolgens speelde hij in de bigband van het conservatorium en volgde hij het bijvak lichte muziek. Ook heeft Chris zich gericht op directie en sindsdien dirigeert hij kleine ensembles, maakt hij composities/arrangementen en heeft hij zijn minor samengesteld om kinderen met een rugzakje te begeleiden.

“Mensen kun je vergelijken met muzieknoten. Als ze eenmaal op elkaar zijn afgestemd, vormen ze een prachtig orkest.”