Trimitas

Muziek

Koperensemble Trimitas bij De Nobelaer

Weet jij van toeten en blazen? En heb je altijd al samen met andere koperblazers muziek willen maken? Dan is Trimitas iets voor jou! Meld je nu aan! 

Lesmogelijkheden

Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend.

Overige

Trimitas
06-09-2024 elke vrijdag van 19:00 tot 19:45
32 lessen € 126,00

Inschrijven
3534
3535

Onze docenten

Chris Owsianny

Chris Owsianny

  • trompet, bugel, euphonium/bariton
Lees meer

Blazersensemble 

Wanneer je de basis van het spelen op trompet, hoorn of euphonium onder de knie hebt, kun je je aansluiten bij Trimitas. Al sinds 1998 speelt dit koperensemble, dat gestart is als trompetensemble, de mooiste muziek. Sinds 2021 staat het onder leiding van docent Chris Owsianny. Het blijft niet alleen bij repeteren, het blazers ensemble treedt ook regelmatig op in Etten-Leur en omstreken. Zo spelen de enthousiaste leerlingen in het Winkelhart en schitteren ze tijdens Open Podia. Het ensemble heeft een veelzijdig repertoire van onder andere klassiek, pop en jazz. 

Met zijn uiterlijk en geluid is de trompet een blaasinstrument wat iedereen wel herkent. Dat is ook niet vreemd aangezien de trompet al eeuwen bestaat. De eerste vorm van een trompet is waarschijnlijk ontstaan toen mensen erachter kwamen dat je met schelpen of holle buizen geluid kon maken. Sindsdien is het ontwikkeld tot het instrument dat wij nu kennen. In al die jaren is het veelvuldig gebruikt, Vivaldi en Bach hebben zelfs speciaal voor dit instrument muziekstukken geschreven! Tegenwoordig wordt de trompet op verschillende manieren gebruikt in de muziek, waardoor de klank makkelijk aan te passen is. Hiervoor worden verschillende dempers gebruikt. 

Muziekles bij De Nobelaer

Wil je graag wat individuele trompetlessen volgen om een nog betere trompettist te worden? Ga dan voor de Muziekstrippenkaart! Hiermee kun je zelf 6 individuele lessen inplannen wanneer het jou het beste uitkomt. Wanneer je liever regelmatig les krijgt kun je het beste de reguliere individuele lessen volgen. Vind je het leuker om met iemand anders les te volgen?. Daarvoor bieden we ook duoles aan! Dan kun je samen met jouw vader, buurvrouw, vriend of tante les krijgen! Jonge muziektalenten kunnen eerst Hello Music volgen om kennis te maken met verschillende instrumenten. Daarna stromen ze gemakkelijk door naar individuele of duolessen.

Kies een taal