958

Muziekles voor volwassenen bij De Nobelaer

Ook voor muziekles voor volwassenen kun je in Etten-Leur bij ons cultuurcentrum terecht. Vrijwel alle muzieklessen op deze pagina worden aangeboden voor volwassenen. Of je nu graag een accordeon, piano, basgitaar of viool wil leren spelen, het kan allemaal! De lessen zijn vaak op verschillende manieren te volgen. Denk aan individuele muzieklessen, in groepsverband, in duo’s lessen of wellicht past een muziekstrippenkaart toch beter in jouw drukke agenda. Zijn ensembles meer jouw ding en kan je niet wachten om in groepsverband samen te werken aan de mooiste stukken? Kom eens langs voor een proefles en maak kennis met onze muziekdocenten. De Nobelaer is namelijk dé muziekschool voor volwassenen in Etten-Leur en omgeving.

Praktische informatie muziekles

Onderstaand lijstje laat zien wat je mee moet nemen naar muziekles voor volwassenen. Daarnaast vind je hier ook alle informatie rondom het huren van instrumenten, theorielessen en roosters:

Al onze cursussen vinden doorgang bij voldoende deelnemers. Uiterlijk 1 week voor aanvang van de cursus wordt aan de hand van het aantal aanmeldingen bepaald of deze door kan gaan. Reeds ingeschreven deelnemers ontvangen hierover automatisch bericht.

Muziek leren spelen voor volwassenen

Wij bieden een zeer divers aanbod muzieklessen aan, geschikt voor de allerkleinsten tot aan muziekles voor ouderen. Alle niveaus en leeftijden zijn welkom. Het leren bespelen van een muziekinstrument begint natuurlijk bij het leren lezen van muzieknoten. Dit komt uitgebreid aan bod tijdens de lessen waarin volwassen muziek leren spelen, maar in Nieuwe Nobelaer Bibliotheek vind je ook allerlei informatie over muziek maken en muzieknoten. Maak gerust een afspraak voor een proefles muziek, zodat je kan kennismaken met de verschillende vormen van muziek. Wellicht spreekt een bepaald muziekinstrument toch wat meer aan, dan van tevoren verwacht. Een muziekinstrument leren bespelen is voor volwassen zeker ook weggelegd.

Muziekles voor ouderen

We kennen allemaal de gezegde Jong geleerd is oud gedaan. Het is een feit dat je makkelijker leert op jonge leeftijd en dat de lesstof sneller blijft hangen, maar je bent nooit te oud om te leren! Heb je vroeger als kind al een instrument bespeeld, dan heb je al een klein voorsprong als je op latere leeftijd weer start met muziekles. Het bespelen van een instrument maakt bepaalde verbindingen in de hersenen aan. Deze verbindingen blijven bestaan, ook al is het al jaren geleden dat het instrument voor het laatst is aangeraakt. Maar ook zonder enige ervaring is het mogelijk om op latere leeftijd nog te beginnen met muziekles. Het gaat tenslotte vooral om het plezier dat muziek maken met zich meebrengt. En met een gezonde dosis motivatie om ook thuis te oefenen, lukt het je al snel om een leuk melodietje te spelen. Geschikte muziekinstrumenten zijn bijvoorbeeld piano of keyboard, een ukelele of diverse blaasinstrumenten.

Kies een taal