Hobo

Muziek

Hoboles bij De Nobelaer

Waarschijnlijk heb je de hobo vaker gehoord dan je denkt, want hij wordt veel gebruikt in filmmuziek en tv-tunes. Kies je voor de hobo, dan speel je op een van de belangrijkste instrumenten in een orkest. Alle anderen stemmen namelijk af op de hobo. Daarnaast speel je als hoboïst vaak mooie solo’s. Zie jij het wel zitten om in de schijnwerpers te staan en dan weer op te gaan in het geheel? Volg dan hoboles bij De Nobelaer!

  • Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend.

Lesbeschrijving cursus hobo

De hobo is een houten blaasinstrument dat vaak verwisseld wordt met de klarinet. Hoewel de instrumenten qua uiterlijk best veel op elkaar lijken, verschillen ze flink qua klank en toon. De hobo is een dubbelrietinstrument en heeft mede hierdoor een prachtige heldere, zangerige toon. In de lessen wordt aandacht besteed aan houding en toonvorming. Het aanleren van een correcte lip- en spierspanning is heel belangrijk om de rest van de muzikale carrière ontspannen en pijnvrij te spelen. Uiteraard staat plezier maken voorop in de lessen. Er worden stukken gespeeld uit verschillende genres en er wordt veel gewerkt aan techniek, notenschrift en samenspel. De leerling kan zelf aangeven waar zijn of haar muzikale voorkeur ligt en stukken aandragen die hij of zij graag wil spelen.

Nieuw! Muziek met een Staartje

5 proeflessen muziek voor € 25 voor iedereen t/m 12 jaar!

Lees meer

Duoles

Muziek maken met zijn tweeën: extra gezellig!

Lees meer

Muziekstrippenkaart

Vrijheid om les te volgen wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Lees meer

Lesmogelijkheden

Jonger dan 21

Hello music
€ 95,00

Inschrijven

Muziekles 20 min Jgd
€ 540,00

Inschrijven

Muziekles 25 min Jgd
€ 675,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Jgd 18
€ 405,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Jgd 36
€ 810,00

Inschrijven

Muziekstrippenkaart 6 x 30 min Jgd
€ 150,00

Inschrijven

Overige

Proefles
€ 15,00

Inschrijven

21 en ouder

Muziekles 20 min Volw
€ 710,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Volw 18
€ 498,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Volw 36
€ 995,00

Inschrijven

Muziekstrippenkaart 6 x 30 min Volw
€ 190,00

Inschrijven

Onze docenten

Muziekles voor volwassenen en kinderen

Behalve in de klassieke muziek kom je de hobo ook tegen in filmmuziek, jazz, volksmuziek, popmuziek, lichte muziek en musical. Je kunt al beginnen met hobo spelen als je 7 jaar bent, maar dan begin je eerst op de Toverhobo©. Vanaf ongeveer 9 jaar maak je de overstap naar een ‘echte’ hobo met kleppen. Ook als je altijd al hobo had willen spelen en het is er nooit van is gekomen ben je van harte welkom. Het is écht een instrument voor jong en oud.
Naast de individuele muzieklessen biedt De Nobelaer ook duolessen hobo aan. Hiermee speel je samen met iemand anders, extra gezellig! Ben je al wat meer ervaren en speel je bijvoorbeeld in een orkest of ensemble en wil je extra bijscholing voor een (solo)stuk? Dan is de muziekstrippenkaart iets voor jou! Hiermee plan je, in overleg met je docent, 6 individuele lessen in. Dit geeft jou de vrijheid om muzieklessen te volgen wanneer het jou uitkomt.