Hobo

Muziek

Hoboles

Waarschijnlijk heb je de hobo vaker gehoord dan je denkt, want hij wordt veel gebruikt in filmmuziek en tv-tunes. Kies je voor de hobo, dan speel je op een van de belangrijkste instrumenten in een orkest. Alle anderen stemmen namelijk af op de hobo. Daarnaast speel je als hoboïst vaak mooie solo’s. Zie jij het wel zitten om in de schijnwerpers te staan en dan weer op te gaan in het geheel? Volg dan hoboles bij De Nobelaer.

Lesmogelijkheden

Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend.

Jonger dan 21

Hobo 20 min Hello Music
6 lessen € 110,00

Inschrijven

Hobo 20 min Jeugd
36 lessen € 621,00

Inschrijven

Hobo 20 min Proefles Jeugd
1 proefles € 16,00

Inschrijven

Hobo 30 min 2-wekelijks Jeugd
18 lessen € 461,00

Inschrijven

Hobo 30 min Jeugd
36 lessen € 922,00

Inschrijven

Hobo 30 min Jeugd strippenkaart
6 lessen € 173,00

Inschrijven

21 en ouder

Hobo 20 min Proefles Volwassen
1 proefles € 20,00

Inschrijven

Hobo 20 min Volwassenen
36 lessen € 842,00

Inschrijven

Hobo 30 min 2-wekelijks Volwassenen
18 lessen € 567,00

Inschrijven

Hobo 30 min Volwassen strippenkaart
6 lessen € 246,00

Inschrijven

Hobo 30 min Volwassenen
36 lessen € 1.134,00

Inschrijven

Lesbeschrijving cursus hobo

De hobo is een houten blaasinstrument dat vaak verwisseld wordt met de klarinet. Hoewel de instrumenten qua uiterlijk best veel op elkaar lijken, verschillen ze flink qua klank en toon. De hobo is een dubbelrietinstrument en heeft mede hierdoor een prachtige heldere, zangerige toon. In de lessen wordt aandacht besteed aan houding en toonvorming. Het aanleren van een correcte lip- en spierspanning is heel belangrijk om de rest van de muzikale carrière ontspannen en pijnvrij te spelen. Uiteraard staat plezier maken voorop in de lessen. Er worden stukken gespeeld uit verschillende genres en er wordt veel gewerkt aan techniek, notenschrift en samenspel. De leerling kan zelf aangeven waar zijn of haar muzikale voorkeur ligt en stukken aandragen die hij of zij graag wil spelen.

Duoles

Muziek maken met zijn tweeën: extra gezellig!

Lees meer

Muziekstrippenkaart

Vrijheid om les te volgen wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Lees meer
3904
3905

Onze docenten

Muziekles voor volwassenen en kinderen

Behalve in de klassieke muziek kom je de hobo ook tegen in filmmuziek, jazz, volksmuziek, popmuziek, lichte muziek en musical. Je kunt al beginnen met hobo spelen als je 7 jaar bent, maar dan begin je eerst op de Toverhobo©. Vanaf ongeveer 9 jaar maak je de overstap naar een ‘echte’ hobo met kleppen. Ook als je altijd al hobo had willen spelen en het is er nooit van is gekomen ben je van harte welkom. Het is écht een instrument voor jong en oud.
Naast de individuele muzieklessen biedt De Nobelaer ook duolessen hobo aan. Hiermee speel je samen met iemand anders, extra gezellig! Ben je al wat meer ervaren en speel je bijvoorbeeld in een orkest of ensemble en wil je extra bijscholing voor een (solo)stuk? Dan is de muziekstrippenkaart iets voor jou! Hiermee plan je, in overleg met je docent, 6 individuele lessen in. Dit geeft jou de vrijheid om muzieklessen te volgen wanneer het jou uitkomt. 

Kies een taal