Victor Kruis

hobo

Muziekdocent hobo

Victor Kruis begon op 11-jarige leeftijd met hobospelen bij René Snijers en Toon Hendrikx. Zijn vakstudie begon hij aan het Rotterdams Conservatorium. Na het eindexamen docerend musicus vervolgde hij zijn studie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Daar haalde hij in 1995 het diploma uitvoerend musicus.

Op dit moment is hij actief als freelance hoboïst in vele ensembles, van Het Nederlands Theater Orkest tot het kamerorkest Continuo, het Randstedelijk Begeleidingsorkest, het Parnassos Ensemble en het Mulder Consort. Hij is lid van het Zeeuws kamerorkest TY en vaste gast bij Het Zeeuws Orkest. Ook is hij een veelgevraagd gast in programma’s als Nederland Zingt. Bovendien vormt hij samen met de pianist Rien Balkenende een duo, en is hij althoboïst en hobo d’amore speler in het Aulos Consort. Hij is vaak te horen in schoolconcerten waar hij samen met vier andere musici een blaaskwintet vormt wat het zelf muziek maken voor jongeren promoot.

Lesgeven is altijd zijn grote passie geweest. Het zelf ontwikkelen van lesmateriaal maakt daar een groot onderdeel van uit. Vanuit die interesse heeft hij zich gespecialiseerd in het toepassen van moderne digitale technieken gecombineerd met het geven van traditionele hobolessen. Vele nieuwe uitgaves van onbekende muziek, maar ook vele popliedjes zijn door hem geschikt gemaakt voor het spelen op de hobo.