Klarinet

Muziek

Klarinetles bij De Nobelaer

Dit houtblaasinstrument is erg veelzijdig. Het geluid is warm en donker in de laagte en licht en helder in de hoogte. De klarinet heeft door de jaren heen een belangrijke rol gespeeld in veel muziekstijlen en is tevens een onmisbaar instrument in een harmonie- en symfonieorkest. Je wordt daarom als klarinettist al snel overal met open armen ontvangen.

  • Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend.

Lesbeschrijving cursus klarinet

Voor een klarinettist is een goede toon heel belangrijk. Daarnaast zorgt de juiste techniek voor veel meer souplesse op het instrument. In de lessen wordt hier dan ook veel aandacht aan geschonken. Naast het leren lezen van noten leer je ook om muziek uit het hoofd te spelen. Wat verder in de les regelmatig aan de orde komt zijn gehoortraining, improvisatie en samenspel. Er wordt gewerkt aan de hand van een methodeboek, waar een cd bijgevoegd zit zodat je thuis met een orkest of ensemble kunt oefenen. Je mag ook zelf titels van liedjes aandragen die je graag wilt leren spelen, daar is altijd ruimte voor!

Hello Music

Kennismaken met het instrument tijdens deze korte cursus.

Lees meer

Duoles

Muziek maken met zijn tweeën: extra gezellig!

Lees meer

Muziekstrippenkaart

Vrijheid om les te volgen wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Lees meer

Proefmenu Muziek

3 proeflessen muziek voor € 25 voor iedereen t/m 12 jaar!

Lees meer

Lesmogelijkheden

21 en ouder

Muziekles 20 min Volw
€ 710,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Volw 18
€ 498,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Volw 36
€ 995,00

Inschrijven

Muziekstrippenkaart 6 x 30 min Volw
€ 190,00

Inschrijven

Jonger dan 21

Hello music
€ 95,00

Inschrijven

Muziekles 20 min Jgd
€ 540,00

Inschrijven

Muziekles 25 min Jgd
€ 675,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Jgd 18
€ 405,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Jgd 36
€ 810,00

Inschrijven

Muziekstrippenkaart 6 x 30 min Jgd
€ 150,00

Inschrijven

Overige

Proefles
€ 15,00

Inschrijven

Onze docenten

Klarinet leren spelen

De klarinet wordt bespeeld door het riet in trilling te brengen. Het houten blaasinstrument heeft een enorm bereik en wordt gebruikt in allerlei soorten muziek, zoals volksmuziek, klassieke muziek, popmuziek en jazz. Het is één van de meest expressieve instrumenten, van fluisterzacht tot snerpend hard, alles is mogelijk. Er bestaat een hele klarinetfamilie met maar liefst zeven leden. Variërend van de es-klarinet, die heel hoog klinkt, tot de contrabasklarinet, die heel laag klinkt. Als je begint met spelen begin je meestal op de bes-klarinet.

Klarinetlessen

Bij De Nobelaer kun je onder andere terecht voor individuele klarinetlessen. Voordat je hieraan begint kun je, als je dat wilt, eerst kennismaken met het instrument door middel van Hello Music. Deze korte cursus van zes lessen is voor leerlingen tot 21 jaar. Ook kun je bij ons samen met bijvoorbeeld een familielid, buurmeisje of klasgenoot muziekles volgen met duolessen, extra gezellig! Voor de meer ervaren leerlingen is het handig om af en toe extra bijscholing te vragen met de muziekstrippenkaart. Hiermee plan je 6 lessen gedurende het jaar in wanneer het jou uitkomt. Daarnaast kun je je met de klarinet in overleg met de docent aansluiten bij een van onze gezellige ensembles zoals bijvoorbeeld Mimanski of Wereldbende