Bugel

Muziek

Bugelles bij De Nobelaer

Wil jij een bijzonder instrument leren bespelen? Kies dan voor de bugel! Dit blaasinstrument is zeer belangrijk in fanfare-orkesten, maar wordt ook vaak in een band of solo gespeeld. Ontwikkel jouw muzikale talent tijdens de bugelles en leer de mooiste liedjes spelen!
 

Lesmogelijkheden

Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend.

Jonger dan 21

Bugel 20 min Hello Music
6 lessen € 110,00

Inschrijven

Bugel 20 min Jeugd
36 lessen € 621,00

Inschrijven

Bugel 20 min Proefles Jeugd
1 proefles € 16,00

Inschrijven

Bugel 30 min 2-wekelijks Jeugd
18 lessen € 461,00

Inschrijven

Bugel 30 min Jeugd
36 lessen € 922,00

Inschrijven

Bugel 30 min Jeugd strippenkaart
6 lessen € 173,00

Inschrijven

21 en ouder

Bugel 20 min Proefles Volwassen
1 proefles € 20,00

Inschrijven

Bugel 20 min Volwassenen
36 lessen € 842,00

Inschrijven

Bugel 30 min 2-wekelijks Volwassenen
18 lessen € 567,00

Inschrijven

Bugel 30 min Volwassen strippenkaart
6 lessen € 246,00

Inschrijven

Bugel 30 min Volwassenen
36 lessen € 1.134,00

Inschrijven

Bugel leren spelen

Het spelen van een bugel staat of valt bij een goede blaastechniek. Doordat je lippen tegen het mondstuk trillen, ontstaat er geluid. Verschillende toonhoogtes ontstaan, naast het variëren van de lipspanning, door het indrukken van ventielen. In de les leer je op speelse wijze je instrument te beheersen. Er wordt onder meer gewerkt aan techniek, leesvaardigheid, samenspel en luistervaardigheid. Er komen verschillende stijlen aan bod, van klassieke solo stukjes tot funky blaaswerk compleet met begeleidingstracks.

Duoles

Muziek maken met zijn tweeën: extra gezellig!

Lees meer

Muziekstrippenkaart

Vrijheid om les te volgen wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Lees meer

Onze docenten

Chris Owsianny

Chris Owsianny

  • trompet, bugel, euphonium/bariton
Lees meer

Leer de veelzijdige bugel spelen 

De bugel is net als de trompet een koperen blaasinstrument. Op het eerste gezicht lijkt een bugel ook sterk op een trompet. Niet zo vreemd dus dat ze vaak met elkaar verwisseld worden! Toch verschillen ze in klank en toonvorming. De bugel heeft een grotere beker dan de trompet, waardoor het instrument veel ronder en warmer klinkt dan een trompet. Het is een veelzijdig instrument wat in zowel een orkest, band als solo gespeeld kan worden. Binnen een brassband heeft het zelfs een speciale status, omdat er maar één bugel in voorkomt. Ook is het instrument uitermate geschikt om verschillende genres muziek mee te spelen, zoals klassiek, jazz, en pop.

Bugelles voor iedereen 

Niet alleen volwassenen maar ook kinderen vanaf ongeveer 9 jaar kunnen bugelles volgen. Nog niet overtuigd dat de bugel het instrument voor jou is? Iedereen tot 21 jaar kan tijdens Hello Music kennis maken met de bugel. In 6 lessen krijg je een goed beeld van het instrument, en daarna kun je makkelijk doorstromen naar de muzieklessen. Heb je al ervaring met het spelen van de bugel, maar wil je af en toe bijscholing? Dan is de Muziekstrippenkaart iets voor jou! Hiermee kun je 6 individuele lessen inplannen wanneer het jou uitkomt. 

Kies een taal