Euphonium / Bariton

Muziek

Euphoniumles

Wist je dat de naam van dit instrument is afgeleid uit het Grieks? Euphonium komt namelijk van het woord euphonos, wat ‘mooi klinkend’ betekent. Een zeer toepasselijke naam voor dit instrument. Volg euphoniumles bij De Nobelaer en leer de mooist klinkende muziek te maken!

  • Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend..
     

Wat doe je tijdens een Euphonium / Bariton workshop? 

In de lessen wordt aandacht besteed aan houding en toonvorming. Het aanleren van een correcte lip- en spierspanning is heel belangrijk om de rest van de muzikale carrière ontspannen en pijnvrij te spelen. Uiteraard staat plezier maken voorop in de lessen. Er worden stukken gespeeld uit verschillende genres en er wordt veel gewerkt aan techniek, notenschrift en samenspel. Geef vooral aan waar je muzikale voorkeur ligt of draag zelf stukken aan die je graag zou willen spelen, dan gaan we daarmee aan de slag. Zo wordt de euphoniumles echt een feestje!

Duoles

Muziek maken met zijn tweeën: extra gezellig!

Lees meer

Muziekstrippenkaart

Vrijheid om les te volgen wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Lees meer

Lesmogelijkheden

Jonger dan 21

Euphonium / Bariton 20 min Hello Music
6 lessen € 95,00

Inschrijven

Euphonium / Bariton 20 min Jeugd
36 lessen € 540,00

Inschrijven

Euphonium / Bariton 20 min Proefles Jeugd
1 lessen € 15,00

Inschrijven

Euphonium / Bariton 25 min Jeugd
36 lessen € 675,00

Inschrijven

Euphonium / Bariton 30 min 2 Weken Jeugd
18 lessen € 405,00

Inschrijven

Euphonium / bariton 30 min Jeugd
36 lessen € 810,00

Inschrijven

Euphonium / bariton 30 min Jeugd strippenkaart
6 lessen € 150,00

Inschrijven

21 en ouder

Euphonium / Bariton 20 min Proefles Volwassen
1 lessen € 19,00

Inschrijven

Euphonium / Bariton 20 min Volwassenen
36 lessen € 710,00

Inschrijven

Euphonium / bariton 30 min 2 Weken Volwassenen
18 lessen € 498,00

Inschrijven

Euphonium / bariton 30 min Volwassen strippenkaart
6 lessen € 190,00

Inschrijven

Euphonium / Bariton 30 min Volwassenen
36 lessen € 995,00

Inschrijven

Onze docenten

Chris Owsianny

Chris Owsianny

  • trompet, bugel, euphonium/bariton
Lees meer

Les in euphonium 

Wanneer je een euphonium en een bariton naast elkaar ziet liggen, zou je misschien denken dat het dezelfde instrumenten zijn. Maar niets is minder waar. Hoewel het allebei koperen blaasinstrumenten zijn, behoren ze tot verschillende families. Het euphonium behoort tot de tubafamilie en de bariton tot de saxhoorngroep. Het echte verschil tussen de twee instrumenten zit hem in hoe ze gebouwd zijn. Het euphonium is namelijk wijder gebouwd dan de bariton en de vorm van de buis is anders. Door deze verschillen is het geluid van het euphonium wat voller en krachtiger, terwijl het geluid van de bariton wat helderder klinkt. Doordat het euphonium wijder is gebouwd, is deze ook vaak wat groter dan een bariton. Ondanks al die verschillen hebben ze ook nog iets gemeen. Beide instrumenten worden namelijk gebruikt in harmonie-, fanfare- en brassorkesten.

Weet je nog niet zeker of dit hét instrument voor jou is? Maak dan in 6 lessen kennis met de euphonium workshop tijdens Hello Music. Daarna kun je gemakkelijk doorstromen naar individuele lessen. Of maak gebruik van Duoles en volg de euphoniumlessen samen met je kind, vader, broer, tante, buurjongen, of wie je maar wilt! Ben je al een ervaren euphoniumspeler maar heb je behoefte aan wat bijscholing? Maak dan gebruik van de Muziekstrippenkaart. Hiermee kun je 6 individuele euphonium lessen inplannen wanneer het in jouw agenda past.