1445
16 september 2020

Interview

Het nieuwe creatieve team van De Nobelaer Musicalklas bestaat uit regisseuse Kirsten de Bruijn (34), choreografe Monique de Groot (25) en muzikaal leider Harry Hendriks (53). Ze stellen zich graag aan jullie voor.

Kunnen jullie jezelf even kort voorstellen?
M: 
Ik ben Monique de Groot uit Steenbergen. Ik heb cultuurwetenschappen gestudeerd, maar vond dit te theoretisch. Na het behalen van mijn diploma ben ik MBO Dans in Goes gaan studeren, een combinatie van uitvoerende stages alsook het lesgeven. Deze opleiding was qua dans erg ‘modern’. Tijdens deze studie ben ik erachter gekomen dat ik ook het theater en de uitvoerende kant erg leuk vind. Daarom ben ik nog een contractstudie gaan doen bij Fontys, Musicaltheater. Daarnaast heb ik een eigen dansschool in Steenbergen.
K: Hallo, ik ben Kirsten de Bruijn en ben al een aantal jaar dansdocent bij De Nobelaer en vanaf dit jaar ook regisseuse van de Musicalklas. De Musicalklas is mij niet helemaal vreemd, want ik heb al een jaar de choreografie verzorgd. Ik ben 13 jaar geleden afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in de richting Musicaltheater. Sinds mijn studie ben ik al bezig met lesgeven en na mijn studie ben ik ook veel uitvoerend gaan werken.
H: Ik ben Harry Hendriks, Consulent Muziek bij De Nobelaer. In die hoedanigheid train ik professionals in het onderwijs. Daarnaast begeleid ik De Nobelaer Big Band, speel ik zelf in het podiumcircuit en begeleid ik de Musicalklas al een aantal jaar muzikaal met een combo. Dat wordt nu dus iets intensiever en daarvoor heb ik al een leuk bandje samengesteld.

Wat doet een creatief team precies?
K: Wij gaan van het papier naar de magische…
M: Invulling

Hoe gaat de lesinvulling eruit zien?
K: 
Uiteraard gaan we repeteren voor een uitvoering. Daarnaast zullen we ook verdiepende workshops verzorgen in spel, dans en zang en zal ook het stukje theater achter de schermen aan bod komen.

Er is een script aangekocht, zit daar ook vaste muziek bij?
H: Ja, er zitten kant-en-klare liedjes bij, inclusief vertalingen. Deze gaan we omzetten naar bezetting voor het combo en meerstemmigheid. Daarnaast willen we ook dat iedereen anno 2020 kan oefenen. We zullen dus stemmen inzingen zodat de meerstemmigheid goed geoefend kan worden.
K: Ja, we gaan het professioneel aanpakken.

Hoe zou je jezelf in drie woorden omschrijven?
M: Toegewijd, energiek, perfectionist
K: Dat perfectionisme herken ik wel. We zijn drie creatieve breinen bij elkaar die elkaar aanvullen, elkaars grenzen respecterend. Ieder heeft zijn eigen kennis in huis.
H: Ja, inderdaad. Al zijn we alle drie wel breder dan ons eigen stukje.

Wat is jullie favoriete musical?
MLes Miserables. Heel gek eigenlijk, want daar zit helemaal niet veel dans in. Maar die musical maakte zoveel indruk dat ik uiteindelijk drie keer ben geweest. Cats vond ik ook erg goed, niet om het verhaal, maar om de dans. Dat je jezelf zo kunt inleven in een kat is bizar.
HCats is ook een van mijn favorieten. We hebben bij De Nobelaer ooit een musical gedaan waarin liedjes uit Cats zaten, die zijn muzikaal heel tof. De liedjes van The Wiz zijn ook te gek om te spelen met een band, al is dat niet perse mijn favoriete musical. Brand new day met een combo en wat blazers even eruit knallen is wel echt leuk! Bij mij hangt het erg af van de muziek. Gek hè ;).
K: Die gaan we doen! Fame! Ik wilde altijd ballerina worden, maar heb daar de bouw niet voor. Toen zei mijn moeder “Wacht maar, ik neem jou wel eens mij naar de schouwburg”. En toen gingen we naar Fame! Toen was ik om. Ik wilde niks anders meer dan dat. Dat die droom werkelijkheid werd toen ik auditie deed voor de academie was magisch. Dus Fame! is echt wel mijn favoriet, al zijn er natuurlijk tal van andere mooie musicals.

Is er verder nog iets wat jullie kwijt willen?
H
: Ik heb vooral zin om er iets moois van te maken.
M: Het is voor mij nieuw, dus het is wel spannend. Maar ik heb er vooral heel veel zin in!
K: Ik heb er vooral veel positieve zin in! We gaan er met zijn allen een heel tof seizoen van maken.

Naar de cursuspagina

NN Magazine #1

NN Magazine #1

Kies een taal