4 juni 2020

De Nobelaer presenteert 1e editie van zomerfestival Volare!

Zomers theater-, kunst- en muziekprogramma in juli en augustus voor jong en oud

Nu de richtlijnen het weer toelaten, zet De Nobelaer in juli en augustus haar deuren weer wijd open voor publiek. Met zomerfestival Volare! biedt het cultuurcentrum een gevarieerd en flexibel programma voor jong en oud, vol muziek, cabaret, exposities, voorlezen, kinderatelier en optredens door cursisten en leerlingen. Alle activiteiten vinden plaats op het zomers versierde Evenementenplein en zijn veelal gratis of voor een klein prijsje, na reservering, te bezoeken.

Gevarieerd programma
Nu de richtlijnen voorschrijven dat vanaf 1 juli bijeenkomsten tot 100 personen weer toegestaan zijn, worden er in juli en augustus  diverse, veelal gratis, activiteiten en voorstellingen aangeboden op het Evenementenplein. Zo is er voor kinderen o.a. Voorlezen met muziek en kunnen ze diverse keren creatief bezig zijn tijdens het Kinderatelier. Ook zijn er muziekconcerten, exposities en er is klapstoelcabaret. Deze nieuwe vorm van stand-up comedy is dé ideale ‘coronaproof’-theatervoorstelling: publiek mag een eigen klapstoel meenemen of neemt plaats op stoelen die op het plein op 1.5 meter uit elkaar gezet worden.

Het Volare!-programma is flexibel zodat waar nodig op de ontwikkelingen omtrent het Covid-19 virus ingespeeld kan worden. De komende weken zullen nog diverse activiteiten toegevoegd worden. Om er goed op toe te kunnen zien dat er niet te veel mensen aanwezig zijn, is reserveren, ook bij gratis activiteiten, verplicht. Dit kan via de website.

Evenementenplein in zomerse sferen
Om het zomerprogramma goed tot zijn recht te laten komen, wordt het Evenementenplein van De Nobelaer omgetoverd tot een zomers paradijs. Met o.a. gekleurde lampjes, vlaggenlijnen, flamingo’s, zonnen, strandballen en andere attributen, wordt een echte vakantiesfeer gecreëerd.

Adjunct-directeur Colinda Vergouwen: “De afgelopen maanden hebben we vanuit een gesloten De Nobelaer diverse lichtpuntjes georganiseerd voor de inwoners van Etten-Leur. Zo gaven we o.a. 800 gratis boekenpakketten weg en waren er diverse livestreams van Voorlezen met Muziek en Poppodium #Blijfthuiskamerconcerten. We zijn ontzettend blij dat na de heropening van de bibliotheek en de herstart van lessen kunsteducatie de richtlijnen het nu ook toelaten om weer voorstellingen aan te bieden. Ons prachtig versierde Evenementenplein staat komende zomer in het teken van muziek, dans, kunst en theater, met voor elke leeftijd én elke portemonnee diverse activiteiten. We zijn enorm blij dat we na de kleine lichtpuntjes van de afgelopen periode, de zon nu weer écht kunnen laten schijnen in ons cultuurcentrum!”

Bekijk het programma
1378

Kies een taal