Grimeren

Theater

Cursus Grimeren

Bij de cursus Grimeren leer je de fijne kneepjes van het vak. Je maakt kennis met verschillende materialen en technieken en je gaat aan de slag met het creëren van herkenbare karakters en fleurige figuren. Je oefent op elkaar en brengt de opgedane kennis meteen in de praktijk door mee te werken bij onze eigen producties van de Musicalklas en Theaterklas, waar je tijdens de grote eindvoorstelling jouw eigen creaties terug ziet op het podium. Wat zeker aan bod komt tijdens de cursus Grimeren is kindergrime, show make-up, carnaval en Halloween, maar natuurlijk is eigen input ook van harte welkom.

Het basismateriaal voor deze cursus is inbegrepen in de cursusprijs. Bij aanvang van de cursus ontvang je een startset t.w.v. € 125,-

Heb je interesse in deze cursus, stuur dan een mail naar kunsteducatie@denobelaer.nl

 

Leer nu grimeren

Het lesaanbod is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De workshop grimeren wordt uitgevoerd door docenten met veel ervaring en kennis die staan te springen om jou alles over het vak te leren. Zo leer jij de mooiste kunstwerken maken op jouw eigen niveau. Tijdens de lessen krijg je verschillende grimetechnieken onder de knie voor een geweldig resultaat. Daarnaast leer je over het gebruik van diverse producten en materialen. Ook kun je de cursus goed combineren met de cursus Visagie, waar je de basistechnieken van make-up leert. Dankzij deze basistechnieken zorg je ervoor dat je anderen en jezelf altijd stralend voor de dag laat komen op feestjes en andere speciale gelegenheden.

Van kinderschmink tot professioneel

Een mooie vlinder, een stoere spiderman of zelfs het enge gezicht van The Joker, alles is mogelijk bij de cursus Grimeren. En iedereen kan leren schminken! Na deze grimecursus heb jij een goede basis, waarna je vervolgens lekker zelf aan de slag kunt gaan.
Als grimeur ben je werkzaam in de toneel-, opera- en filmwereld. Maar natuurlijk kun je ook altijd terecht bij kinderfeestjes, Halloweenfeestjes of festivals, waar je mensen gelukkig maakt met de mooiste kunstwerken op het gezicht.

Is dit iets voor jou en ben je al nieuwsgierig? Volg dan snel een kijkles de week voorafgaand aan de herfst-, kerst-, of carnavalsvakantie, doe mee tijdens de Open Lesweek óf schrijf je direct in voor onze cursus Grimeren!

 

Kies een taal