Theaterklas

Theater

De theaterklassen van De Nobelaer bieden elk kind de mogelijkheid om spelenderwijs kennis te maken met toneelspelen. Plezier staat hierbij altijd voorop! Uiteindelijk wordt er in alle groepen toegewerkt naar een presentatiemoment. 

Theaterklas jeugd (t/m 11 jaar)

Leer de principes van improviseren, samenspelen, het neerzetten van een typetje en geloofwaardig acteren in Theaterklas jeugd. Met je groep experimenteer en onderzoek je allerlei spelvormen van theater. Alles kan en niets is te gek in deze groep, waardoor het altijd gezellig is. Je ontdekt hoe je een scène kunt opbouwen en hoe je met tekst omgaat. Uiteindelijk werk je, samen met de docent, naar een prachtige eindpresentatie toe. Dit kan een kort toneelstuk zijn, maar je groep kan ook kiezen voor korte sketches en improvisaties.

  • Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend.

Theaterklas jongeren (11 t/m 17 jaar)

In Theaterklas jongeren staat niet alleen de brede verkenning van de verschillende aspecten van theater centraal, maar ook plezier, verbeelding, rollenspel, spontaniteit en lef. Je leert de beginselen van theaterspelen, hoe je je stem kunt gebruiken en werkt met rekwisieten, kleding en decor. Door gezamenlijke opdrachten, improvisatie en samenspel sta je steeds vrijer op het podium. Aan de hand van opdrachten leer je zelf scènes te maken en uit te voeren. Uiteindelijk werk je met je groep naar een spetterende eindpresentatie toe.

  • Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend.
  • Mail bij interesse naar kunsteducatie@denobelaer.nl

Lesmogelijkheden

Overige

Theaterklas Jeugd 13-09-2021 elke maandag van 16:30 tot 18:00
30 lessen € 315,00

Inschrijven