En Passant

Muziek

En Passant

Je zou het misschien niet verwachten, maar De Nobelaer heeft een heus blokfluitensemble: En Passant! Samen met andere enthousiaste blokfluitspelers wordt hier de mooiste muziek gemaakt. Kom ook gezellig meespelen!

Lesmogelijkheden

Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend.

Overige

En Passant
06-09-2023 elke woensdag van 18:15 tot 19:15
24 lessen € 270,00

Inschrijven
4022
4023

Onze docenten

Blokfluitensembe

In dit blokfluitensemble, onder leiding van Sylvia van Zetten, vind je meerdere instrumenten uit de blokfluitfamilie. Deze familie is namelijk groter dan alleen de sopraanblokfluit waar meestal op gespeeld wordt tijdens blokfluitles. Naast de sopraanblokfluit is er namelijk ook een sopranino-, alt-, tenor- en basblokfluit. Elke fluitist bespeelt meerdere instrumenten uit de blokfluitfamilie, wat een heel afwisselend ensemble oplevert. Natuurlijk blijft het niet alleen bij het spelen in een lokaal. Enkele keren per jaar treedt de groep met veel enthousiasme op voor het publiek. 

Muziek maken met het fluitensemble

Er wordt voornamelijk barokmuziek op de blokfluit gespeeld, maar er zijn ook veel oudere en moderne muziekstukken geschreven voor dit blaasinstrument. Er is veel meer mogelijk met de blokfluit dan je denkt. Je kunt er zelfs mee swingen! En dat laat En Passant ook zien. Ze spelen muziek in allerlei stijlen: van licht klassiek tot wereldmuziek en alles daar tussenin. 

Tijdens de repetities oefen je de verschillende muziekstukken en ligt de focus op het samenspel. Daarnaast is het natuurlijk gewoon leuk om met andere mensen muziek te maken. En ook hier geldt, net als bij alle muzieklessen; het speelplezier staat voorop.

Wil je graag wat extra individuele lessen? Dan is de Muziekstrippenkaart iets voor jou! Hiermee kan je zelf 6 individuele lessen inplannen met de docent. Helaas is dit ensemble alleen voor volwassenen, maar kinderen kunnen wel deelnemen aan blokfluitlessen. Tijdens Hello music kunnen ze kennis maken met de blokfluit, en daarna kunnen ze gemakkelijk doorstromen naar individuele lessen of duoles. Ook kunnen kinderen, wanneer ze de basis onder de knie hebben, gratis deelnemen aan samenspellessen. Hierbij spelen ze samen met andere leerlingen in een orkest van verschillende instrumenten en krijgen ze speciaal voor hen gearrangeerde muziek. Zo kan iedereen gezellig samen muziek maken!

Kies een taal