Blokfluit

Muziek

Blokfluitles

De blokfluit heeft veel broertjes en zusjes en behoort tot de oudste muziekinstrumenten ter wereld. Doordat het een licht instrument is om te spelen is de blokfluit geschikt voor alle leeftijden. Daarom kan blokfluitles natuurlijk niet ontbreken in ons cursusaanbod! Met de blokfluit is meer mogelijk dan je denkt. Zo kun je zowel solo als in groepsverband spelen en kun je er zelfs mee swingen!

Lesmogelijkheden

Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend.

Jonger dan 21

Blokfluit 20 min Hello Music
6 lessen € 105,00

Inschrijven

Blokfluit 20 min Jeugd
36 lessen € 594,00

Inschrijven

Blokfluit 20 min Proefles Jeugd
1 proefles € 15,00

Inschrijven

Blokfluit 25 min Jeugd
36 lessen € 695,00

Inschrijven

Blokfluit 30 min 2-wekelijks Jeugd
18 lessen € 441,00

Inschrijven

Blokfluit 30 min Jeugd
36 lessen € 882,00

Inschrijven

Blokfluit 30 min Jeugd strippenkaart
6 lessen € 165,00

Inschrijven

21 en ouder

Blokfluit 20 min Proefles Volwassen
1 proefles € 19,00

Inschrijven

Blokfluit 20 min Volwassenen
36 lessen € 805,00

Inschrijven

Blokfluit 30 min 2-wekelijks Volwassenen
18 lessen € 543,00

Inschrijven

Blokfluit 30 min Volwassen strippenkaart
6 lessen € 235,00

Inschrijven

Blokfluit 30 min Volwassenen
36 lessen € 1.085,00

Inschrijven

Lesbeschrijving blokfluitcursus

Een blokfluit is een houtblaasinstrument, al worden er tegenwoordig ook kunststof exemplaren gemaakt. Je bespeelt de blokfluit door in de kop te blazen en zo de lucht te laten trillen. Naast het leren kennen van de speeltechniek en het notenschrift wordt er in de lessen vooral veel muziek gemaakt! De leerling bepaalt samen met de docent welke stukken en stijlen er worden geoefend. Er is hierin meer mogelijk met de blokfluit dan je denkt. Naast klassieke, barok- of folkmuziek kun je op de blokfluit ook popmuziek spelen.

Duoles

Muziek maken met zijn tweeën: extra gezellig!

Lees meer

Muziekstrippenkaart

Vrijheid om les te volgen wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Lees meer
3694
3693

Onze docenten

Blokfluit leren spelen voor kinderen

Een blokfluit bestaat in verschillende vormen, formaten en klanksoorten, van de sopraan tot de basblokfluit. Kinderen starten over het algemeen met de sopraan, volwassenen kunnen ook met de altblokfluit beginnen. Bij De Nobelaer ontdek jouw kind de basis van de blokfluit bijvoorbeeld met de introductiecursus Hello Music of individuele muzieklessen. Wanneer jouw zoon of dochter bekend is met deze de basis ontstaat er een wereld aan mogelijkheden. Met dit houten blaasinstrument kun je zelfs swingen, hoe cool is dat! Dit is natuurlijk het leukst om samen met andere leerlingen te doen. Daarom kunnen kinderen gratis deelnemen aan samenspellessen. In deze lessen vorm diverse leerlingen een orkest van verschillende instrumenten en gaan ze aan de slag met speciaal voor hen gearrangeerde muziek. Wil jouw kind ook tijdens de muziekles gezellig samen spelen? Dan is duoles met bijvoorbeeld de buurjongen, opa of nichtje een goed idee!

Blokfluit leren spelen voor volwassenen

Ken je de basis van de sopraan- en altblokfluit? Dan kun je verder gaan met bijvoorbeeld de sopranio, tenor of bas. Wil je enkel af en toe je extra bijscholing? Kies als volwassene dan voor de muziekstrippenkaart en volg les wanneer jij daar behoefte aan hebt. Daarnaast kunnen volwassenen deelnemen aan het blokfluitensemble En Passant. Dit blokfluitensemble speelt muziek in allerlei stijlen: van licht klassiek tot wereldmuziek en alles daar tussenin. Enkele keren per jaar treedt de groep met veel enthousiasme op voor publiek. Overleg met de blokfluitdocente om je aan te sluiten bij dit ensemble.

Kies een taal