Tapdans

Dans

Tapdansles

De cursus Tapdans is zeker iets voor jou als jij danser en percussionist in één wilt zijn. Tapdansen is een dansvorm waarbij je met snel voetenwerk ritmische klanken produceert. Zo zorg je met je voeten voor een vrolijk, fascinerend geluid. De metalen plaatjes onder je schoenen zorgen voor de klanken en de typerende tonen. De dansvorm fascineert veel mensen. Waar jij het podium betreedt, oogst je veel verwondering bij het publiek.

Lesmogelijkheden

Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend.

Overige

Tapdans (16+)
07-09-2023 elke donderdag van 19:00 tot 20:00
36 lessen € 360,00

Inschrijven
3798

Leren tapdansen bij De Nobelaer

Tapdansen is meer dan alleen bewegen, je maakt samen muziek! Van basic stamps en steps, naar de buffalo en timesteps. Je leert het in deze aanstekelijke cursus Tapdans! Er zijn verschillende soorten tapdans, maar tijdens deze cursus geeft onze dansdocent les in de stijl van ‘Broadway tap’. Deze vorm sluit het beste aan op muziek- en musicaltheater. De nadruk ligt niet alleen op het maken van ritme met je voeten maar ook op het dansen in een choreografie. Hierbij gebruik je dus ook je lichaam en je armen. Tijdens de tapdanscursus leer je de basistechniek en ritmiek van het tappen. Je leert allerlei leuke combinaties en uiteraard heeft onze dansdocent een toffe choreografie voor je in petto! Als je deze onder de knie hebt dan krijg je zeker Happy Feet! Heb je nog energie over, volg dan een proefles in de week na afloop van de herfst-, kerst-, of carnavalsvakantie, in de week van 13 t/m 17 mei 2024 kom langs tijdens de Open Lesweek óf schrijf je direct in en kom lekker dansen!

Tapdanscursus

In grote musicals zoals bijvoorbeeld Billy Elliot en The Book of Mormon of films zoals La La Land wordt veel gedanst en steelt tapdans de show. Het is een uitdagende dansvorm waarbij je meestal start op de achtste maat of tussen de achtste en de eerste maat. Daarom is het aanleren van een goede danstechniek erg belangrijk. Na een warming-up ga je in de les aan de slag met technische oefeningen en krijg je ook steeds meer feeling met de verschillende termen zoals shuffle en brush. Onze dansdocent heeft een toffe choreografie bedacht zodat je tijdens de les de techniek en passen leert toepassen in een dans. Natuurlijk wordt er tijdens de les, net zoals bij Klassieke dans en Modern Jazz, ook aandacht besteed aan je houding, presentatie en uitstraling. Plezier staat hierbij altijd voorop! Vanaf 16 jaar kun je deze tapdanscursus volgen.
 

Kies een taal