Bibliotheek boeken lenen bij De Nobelaer

Op zoek naar een goed boek? Kom boeken lezen en lenen bij De Nobelaer Bibliotheek. Spannende thrillers, romans, stripboeken, waargebeurde verhalen, psychologieboeken, prentenboeken en nog veel meer genres vind je in onze bibliotheek. Onze medewerkers staan klaar om je te helpen en te adviseren.

Kieshulp bibliotheekpagina's
Mobiel en tablet: Klik rechtsboven op Menu en vervolgens op ˅ om te gaan naar de gewenste pagina.
Desktop / pc: Hoover in de menubalk met je muis over Bibliotheek en klik op de gewenste pagina.
Boeken lenen en collectie
Lid worden en abonnementen
Inloopspreekuren, workshops en cursussen
Activiteiten
Speelotheek

Welke titel zoek je?


Log in op 'Mijn Bibliotheek' om je uitleengeschiedenis te bekijken en boeken te verlengen.

Bibliotheek in het hart van de samenleving

Bibliotheek vragen?

Wij helpen je graag verder.  
E-mail: bibliotheek@denobelaer.nl of telefonisch: 076-504 52 00

Veelgestelde vragen

Wat zijn de mogelijkheden voor een bibliotheekabonnement?

Iedereen tot 18 jaar kan gratis een bibliotheekabonnement afnemen bij De Nobelaer. Als volwassene kun je een abonnement kiezen wat aansluit bij jouw wensen en behoefte. 
Alle abonnementsvormen vindt je hier
Daarnaast kun je natuurlijk altijd terecht bij onze medewerkers voor advies of vragen, zij helpen graag. 

Hoe word ik lid?

Je kunt jezelf inschrijven als lid van de bibliotheek via het online inschrijfformulier.
Daarnaast kun je langskomen bij de balie van de bibliotheek tijdens openingstijden. Zij kunnen je dan helpen met je online inschrijving.
De balie van de bibliotheek is bemand van maandag t/m vrijdag van 09:00 - 20:00 uur en op zaterdag van 9:30 - 13:30 uur.

Hoeveel mag ik lenen?

Jeugdleden mogen 15 materialen per keer lenen. Bij de abonnementen Basis, Lekker Lezen en Alle Tijd mag je maximaal 25 materialen per keer lenen. Bij het abonnement Optimaal Genieten kun je onbeperkt aantal materialen lenen.

Wat is de leentermijn?

De uitleentermijn voor boeken is bij de abonnementen Jeugd, Basis en Lekker Lezen 3 weken. Bij de abonnementen Alle Tijd en Optimaal Genieten kun je boeken 6 weken lenen. 
Voor andere materialen, zoals dvd's, cd's etc., verschillen de leentermijnen. Het overzicht van de leentermijnen kun je hier vinden. 

Kan ik materialen laten thuisbezorgen?

Ja, voor volwassenen is dit mogelijk via onze Bibliotheek aan huis service. Hiervoor dien je het lidmaatschap ‘Optimaal Genieten’ aan te schaffen à € 60 per jaar. Kijk hier voor meer informatie of mail naar bibliotheek@denobelaer.nl

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Je kunt jouw lidmaatschap beeïndigen via schriftelijke opzegging, via brief en/of mail of door middel van melding van de beëindiging bij de informatiebalie van de bibliotheek. De opzegtermijn is 1 maand. Je dient akkoord te gaan middels het ondertekenen van een print van jouw lenersgegevens die door de medewerker van de bibliotheek aan je wordt overlegd. Mogelijke restitutie van de restant abonnementstermijn vindt plaats conform wettelijke voorschriften.

Ik ben mijn bibliotheekpas kwijt, en nu?

Om misbruik te voorkomen, kun je verlies, vermissing of diefstal van jouw bibliotheekpas het best direct melden bij de informatiebalie. Wij blokkeren de pas dan direct. Je kunt vervolgens een nieuwe pas bij ons aanvragen. De kosten hiervoor bedragen € 3,50.

Hoe geef ik een adres-, mailadres- en/of naamwijziging door?

Adres- en/of naamswijzigingen dien je schriftelijk via mail bibliotheek@denobelaer.nl of mondeling aan de informatiebalie door te geven. 

Hoe kan ik overstappen naar een ander abonnement?

Als je jouw abonnement wilt wijzigen, kunt je dit via mail bibliotheek@denobelaer.nl of bij de informatiebalie van de bibliotheek kenbaar maken.

Kan ik me laten overschrijven naar een andere bibliotheek?

Het overschrijven naar een andere bibliotheek is niet nodig. Gastlenen is met een bibliotheekabonnement bij De Nobelaer in bijna heel Nederland mogelijk. 

Ik betaal mijn abonnement nu via automatische incasso per jaar. Ik wil graag over naar betaling per maand. Hoe verander ik dit?

Je kunt je abonnement enkel per jaar betalen. Dit wegens het minimale bedrag van onze abonnementsgelden. 

Ik kan niet inloggen op jullie bibliotheekwebsite, want mijn wachtwoord werkt niet meer. Wat moet ik doen?

Inloggen kan via dit scherm. Mocht je je wachtwoord of gebruikersnaam zijn vergeten, dan kan je deze hier opnieuw aanvragen. Indien er geen mailadres bekend is of er een foutmelding komt, kan je contact opnemen via bibliotheek@denobelaer.nl

Wat moet ik doen als het online verlengen niet lukt?

Je kunt de boeken in de bibliotheek verlengen bij de uitleenterminals. Neem de betreffende boeken en je lenerspas mee. Ben je niet in de gelegenheid om naar de bibliotheek te komen, stuur dan een mail naar bibliotheek@denobelaer.nl.

Ik krijg een melding dat ik een boek niet meer kan verlengen, hoe kan dat?

Het boek is dan gereserveerd voor iemand anders, of het is al twee keer verlengd. Het boek moet terug naar de bibliotheek worden gebracht.

Ik wil een boek reserveren, kan dat?

Met jouw lidmaatschapsnummer en een werkend wachtwoord kun je inloggen op onze website. Je kan dan een titel opzoeken en dit boek reserveren. Wanneer het boek binnen is, ontvang je een e-mail en staat het bij de eerste letter van je achternaam in de reserveringskast.

Ik heb een boek gereserveerd, maar het staat niet in de reserveringskast. Hoe kan dat?

Het boek is pas binnen als je een bevestigingsmail hebt gekregen waarin staat dat het boek binnen is gekomen. Als het boek binnen is, staat het bij de eerste letter van je achternaam in de reserveringskast.

Ik heb een boete, wat nu?

Je kunt de boete met de pin afrekenen bij het betaalstation in de bibliotheek. Hiervoor heb je een lenerspas nodig. Je kunt ook met jouw lidmaatschapsnummer en een werkend wachtwoord inloggen op onze website en de boete via iDEAL afrekenen.

Te laat gelden per dag 
Boek, luisterboek, tijdschrift, bladmuziek, cd-rom € 0,20
Toptitel € 0,70

Ik krijg een melding dat de pas van mijn kind binnenkort verloopt, wat moet ik doen?

De lenerspassen van jeugdleden tot en met 17 jaar verlopen niet. Je hoeft niks te doen, de pas blijft gewoon werken. Wordt jouw kind 18, dan dien je wel een nieuwe pas aan te vragen. Dit kun je het beste doen tijdens de openingstijden van de informatiebalie bibliotheek, of door een mail te sturen naar bibliotheek@denobelaer.nl

Openingstijden

Openingstijden Bibliotheek

Maandag t/m vrijdag
09:00 - 20:00 uur

Zaterdag
09:30 - 13:30 uur

Openingstijden speelotheek

Maandag             19:00 - 20:00 uur
Woensdag           14:00 - 16:00 uur
Zaterdag              10:30 - 12:00 uur

 

Aangepaste openingstijden zomervakantie

8 juli t/m 18 augustus

Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00 uur
Zaterdag van 9:30 tot 13:30 uur

De speelotheek is op maandagavond dicht. 

Let op: van 22 juli t/m 4 augustus is het cultuurhuis gesloten. 

Wist je dat de bibliotheek zoveel meer is dan een plek om boeken te lenen? Regelmatig worden activiteiten georganiseerd voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ook zijn er studeer- en werkplekken in de bibliotheek te vinden waar je alleen of in een groepje kunt werken. Het Digi-Taalhuis biedt volop mogelijkheden als je beter Nederlands wilt leren of je digitale vaardigheden wilt verbeteren. En voor een klein bedrag leen je speelgoed bij de speelotheek. Kortom, De Nobelaer Bibliotheek inspireert, verrijkt en verbindt.

Welk bibliotheekabonnement past bij jou?

Overweeg je een bibliotheekabonnement? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om boeken, tijdschriften, luisterboeken en andere media te reserveren en te lenen. Iedereen t/m 17 jaar kan gratis lid worden en al vanaf € 25 per jaar kun je jouw favoriete titels lenen. Met een lidmaatschap van de bibliotheek zijn de nieuwste boeken, luisterboeken, tijdschriften en dvd’s binnen handbereik. Wil je meer weten of gelijk lid worden, bekijk dan alle voorwaarden en de verschillende abonnementen om te bepalen welk abonnement het beste bij jou past. De abonnementen verschillen in het aantal media dat je kunt lenen en de uitleentermijn.

Boeken lenen in Etten-Leur

Lenen van boeken is een duurzaam alternatief voor het kopen van boeken. Als je boeken, dvd's of andere materialen wilt lenen bij De Nobelaer Bibliotheek, heb je een lenerspas nodig. Heb je nog geen lenerspas bekijk dan eerst hoe je lid kunt worden. Heb je een abonnement maar lees je liever digitale boeken? Dan hoef je je huis niet uit en leen je heel gemakkelijk niet alleen e-books maar ook luisterboeken via de online bibliotheek. Ook als je niet (meer) mobiel genoeg bent om zelf naar de bibliotheek te gaan, hebben we een oplossing. Met onze service Bibliotheek aan huis kun je toch boeken lenen die door een van onze vrijwilligers worden thuisgebracht.

Bibliotheekboeken reserveren

In onze collectie vind je uiteraard ook de laatste toptitels van bekende schrijvers. Je kunt deze  bibliotheekboeken online reserveren via onze website of via de informatiebalie in de bibliotheek. Loop eens binnen bij De Nobelaer Bibliotheek. Duik in een tijdschrift of een krant en verdwaal in een boek aan de leestafel. Zoek je antwoord op een bepaalde vraag? Vind het in de bibliotheek, al dan niet digitaal want ook internet en wifi zijn gratis. Er gaat een wereld voor je open en uiteraard ben je ook van harte welkom als je geen lid bent want de bibliotheek in Etten-Leur is toegankelijk voor iedereen!

Mis niets & ontdek als eerste ons laatste nieuws!


Twee keer per maand praten we je bij over onze voorstellingen, activiteiten en leuke acties.


Inschrijven nieuwsbrief

Kies een taal