1633

Online Bibliotheek De Nobelaer

Wat houdt een online bibliotheek in? Het is een online versie van je eigen vertrouwde bieb. Heb je een abonnement bij die bieb? Dan mag je gratis e-books van de bibliotheek lenen en luisterboeken van de bibliotheek online downloaden. Online boeken lezen is vooral makkelijk en snel. Tijdelijk heb je ook toegang tot de gratis app TijdschriftenBieb. Zodra je een bibliotheekabonnement hebt bij De Nobelaer, kun je inloggen op Mijn Bibliotheek met je lenersnummer. Je hebt vervolgens toegang tot duizenden titels waarmee je de leeswereld binnen handbereik hebt! Hoeveel e-books en luisterboeken je mag lenen, hangt af van je abonnement. Onderstaand schema geeft de verschillende abonnementsvormen weer.

Jeugd

Onbeperkt aantal jeugd e-books en luisterboeken per jaar. Maximaal 10 e-books en 10 luisterboeken tegelijk.

Basis

Maximaal 6 e-books en maximaal 6 luisterboeken per jaar.

Lekker Lezen

Onbeperkt aantal e-books en luisterboeken per jaar. Maximaal 10 e-books en 10 luisterboeken tegelijk.

Alle Tijd

Onbeperkt aantal e-books en luisterboeken per jaar. Maximaal 10 e-books en 10 luisterboeken tegelijk.

Optimaal Genieten

Onbeperkt aantal e-books en luisterboeken per jaar. Maximaal 10 e-books en 10 luisterboeken tegelijk.

Downloaden & registreren

Leden van de bibliotheek kunnen zich in de Online Bibliotheek-app registeren. Dat kan via de app en ook in de 'Mijn'-omgeving van onlinebibliotheek.nl.

Download de app

   

Hoe kan ik e-books lezen

Op je telefoon of tablet

Wil je e-books lezen op je telefoon of tablet? Gebruik dan onze nieuwe online Bibliotheek-app. Je kunt in deze app zoeken, vinden, lenen, lezen en luisteren.

Lees meer

Op je e-reader

Wil je boeken lezen op je e-reader? Dat kan, met de software van Adobe Digital Editions nodig. De online Bibliotheek helpt je verder. 

Lees meer

Op je pc of laptop

Lees je liever op je computer of laptop? Je kunt onze e-books ook lezen in je browser. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding.

Lees meer

Nieuw! TijdschriftenBieb

Kies uit 16 tijdschriften

De TijdschriftenBieb is een tijdelijke gratis app voor iedereen die lid is van de Bibliotheek. Met deze app kun je kennismaken met e-tijdschriften van de bibliotheek.

In de app kun je previews bekijken van de tijdschriften, om te lezen moet je inloggen. Dat doe je met je inloggegevens van De Nobelaer Bibliotheek. Daarna kun je kiezen welke tijdschriften je wilt lezen en deze downloaden naar je leesmap. Ben je uitgelezen, dan kun je edities weer verwijderen. Na drie weken worden tijdschriften automatisch uit je leesmap verwijderd.

Welke tijdschriften vind je in de app?

Momenteel kun je kiezen uit onderstaande titels met edities vanaf begin 2020, met uiteenlopende onderwerpen als reizen, mode, politiek, kunst en psychologie.

 • A World of Culture
 • Ariadne at Home
 • AutoWeek
 • De Wereld van Wandelen
 • Eigen Huis & Interieur
 • Flair
 • Happinez
 • Happi.kidz
 • Margriet
 • Nouveau
 • Psychologie Magazine 
 • Steden!
 • Story
 • Viva
 • Vrij Nederland
 • Yoga Magazine

Veelgestelde vragen

Wil je weten waarom er maar 16 tijdschriften in de app zijn opgenomen of heb je een technische vraag? Alle vragen over de TijdschriftenBieb zijn verzameld op één pagina.

Lees meer

Online bibliotheek: eenvoudig boeken lenen  
Hoeveel e-books en luisterboeken je mag lenen, hangt af van je abonnement. Van roman liefhebber tot thriller verslinder we hebben voor iedereen een passend abonnement. Je raakt nooit uitgelezen bij de online bibliotheek! Met jouw bibliotheekabonnement heb je uiteraard ook toegang tot alle papieren boeken die worden uitgeleend, deze kan je uiteraard online reserveren door in te loggen met jouw lenersnummer.

Boeken lenen online
Downloaden en registreren gaat heel gemakkelijk. Leden van de bibliotheek kunnen zich in de Online Bibliotheek-app registreren of in de 'Mijn'-omgeving van onlinebibliotheek.nl. Boeken zoeken, downloaden, lezen en luisteren is nog nooit zo leuk geweest!In de nieuwe online Bibliotheek-app vind je zowel e-books als luisterboeken!, dus je kunt van je favoriete verhalen genieten op de manier die jij het fijnst vindt.

Ik heb nog meer vragen

Wil je nog meer weten over de online Bibliotheek?

Bekijk de veelgestelde vragen op de online Bibliotheek

of neem contact op met de klantenservice van de Online Bibliotheek