6119
16 mei 2024

Het nieuwe theaterprogramma staat online

Met trots presenteren wij het nieuwe theaterprogramma voor seizoen 2024-2025. Vanaf vandaag is het volledige programma op onze website te bekijken. De bomvolle agenda is met zo’n 100 voorstellingen gevuld. Artiesten en gezelschappen als Herman van Veen, Soundos, Maarten van Rossem, A*Fever, Oxygen, Nienke Plas en vele anderen zijn volgend seizoen te zien in Etten-Leur. Van cabaret tot muziek, van dans tot toneel, voorstellingen voor de allerkleinsten en meer. De kaartverkoop van het gevarieerde aanbod start woensdag 22 mei om 10:00 uur. Bekijk hier het programma.

Grote namen
Ook dit seizoen komt er een aantal grote namen naar Etten-Leur. In het genre cabaret kan het publiek genieten van een hilarische avond met onder andere Jandino (reeds in verkoop), Tineke Schouten, Christel de Laat, Jay Francis, Nienke Plas en Guido Weijers. Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij theaterconcerten van onder meer Herman van Veen, pianiste Iris Hond, Edsilia Rombley en Pink Project The Band. Voor de allerkleinsten komen hun favoriete helden naar het theater, zoals Buurman & Buurman, Woezel en Pip en Juf Roos. En namen als Victoria Koblenko, Ferry Doedens, Tjitske Reidinga en Fockeline Ouwerkerk schitteren in verschillende theaterproducties op het podium van De Nobelaer.

Midden in de maatschappij
Binnen het theateraanbod zijn er diverse voorstellingen van maatschappelijk belang. Zo brengt acteur Bas Keijzer met celliste Rosa Mee de indrukwekkende voorstelling Annet. Als vrijwillige “buddy” werd Bas gekoppeld aan de 88-jarige Annet met dementie. De uitstapjes met Annet zijn gebundeld in een podcast en vormen de basis voor deze monoloog.

In 2025 is Nederland 80 jaar bevrijd. Ook aan dit thema wordt aandacht aan besteed. In Trompettist in Auschwitz vertellen en spelen acteurs Thomas Cammaert en Soy Kroon het bijzondere en aangrijpende verhaal van Lex van Weren. Het boek van Dick Walda werd door Allard Blom bewerkt tot theatertekst. Solo Stories brengt de monoloog ’t Hooge Nest, naar de bestseller van Roxane van Iperen. Fockeline Ouwerkerk vertolkt het waargebeurde verhaal van de schrijfster die tijdens haar verhuizing onder de houten vloer en achter wandpanelen stuit op schuilplaatsen en verzetskrantjes.

Huispodium voor lokale gezelschappen en verenigingen 
Ook in seizoen 2024-2025 worden verschillende voorstellingen en uitvoeringen gebracht door het rijke verenigingsleven in Etten-Leur. Zo geven de dansers van performancegroep In10ce zich bloot en doen zij wat niet iedereen durft. Theatergroep Josjes brengt maar liefst vier producties naar het podium en muziekvereniging Constantia verzorgt een concert met klassiekers uit de popmuziek, films en lichte klassieke muziek. In de programmering ontbreken zeker ook de producties van Theatergroep Max Mini, Sinterklaas Meezingfeest en Jeffrey Wijkhuizen niet.

Bekijk het gehele programma
De theateragenda is in te zien via deze link. De kaartverkoop start woensdag 22 mei om 10:00 uur. 

16 mei 2024

Maak je keuze

Keuzestress? Er staan zo'n 100 nieuwe voorstellingen op het programma. Weet je niet waar je moet starten met kiezen? We helpen je graag op weg!

Om te gieren

Om te gieren

Geniet van grote namen, zoals Guido Weijers, Roué Verveer en Tineke Schouten. Of ontdek jong talent met onze speciale combideal.

Lees meer
Stilzitten is geen optie

Stilzitten is geen optie

Grote namen, tribute bands en beginnende artiesten; ook dit seizoen passeren alle muziekgenres de revue. 

Lees meer
Lekker genieten

Lekker genieten

Van waargebeurde verhalen tot komedies. Geniet van een ontspannen avond of laat je aan het denken zetten.

Lees meer
Laat je betoveren

Laat je betoveren

Geniet bijvoorbeeld van de magische Notenkraker of de illusies van dansgezelschap Oxygen.

Lees meer
Jong geleerd, oud gedaan

Jong geleerd, oud gedaan

Ontdek samen met je (klein)kind de magie van theater.

Lees meer
Even iets totaal anders

Even iets totaal anders

Verrijk je kennis met bijvoorbeeld een lezing van Maarten van Rossem of laat je verrassen door de capriolen van de Ashton Brothers.

Lees meer

Kies een taal