Ukelele

Muziek

Ukeleleles

De ukelele is hot! Dit kleine viersnarige instrument maakt het makkelijk jezelf te begeleiden, of mee te spelen in een band. Het is een handzaam en relatief goedkoop instrument met een vrolijke sound. Je neemt hem onder je arm zo mee naar buiten of op vakantie, ideaal! 

Lesmogelijkheden

Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend.

Jonger dan 21

Ukelele 20 min Hello Music
6 lessen € 110,00

Inschrijven

Ukelele 20 min Jeugd
36 lessen € 621,00

Inschrijven

Ukelele 20 min Proefles Jeugd
1 proefles € 16,00

Inschrijven

Ukelele 30 min 2-wekelijks Jeugd
18 lessen € 461,00

Inschrijven

Ukelele 30 min Jeugd
36 lessen € 922,00

Inschrijven

Ukelele 30 min Jeugd strippenkaart
6 lessen € 173,00

Inschrijven

21 en ouder

Ukelele 20 min Proefles Volwassen
1 proefles € 20,00

Inschrijven

Ukelele 20 min Volwassenen
36 lessen € 842,00

Inschrijven

Ukelele 30 min 2-wekelijks Volwassenen
18 lessen € 567,00

Inschrijven

Ukelele 30 min Volwassen strippenkaart
6 lessen € 246,00

Inschrijven

Ukelele 30 min Volwassenen
36 lessen € 1.134,00

Inschrijven

Lesbeschrijving cursus ukelele

In de lessen ga je meteen aan de slag met het spelen van (pop)liedjes. Je leert de basisakkoorden waarna je al een heleboel liedjes kunt spelen. Daarnaast wordt er onder andere gewerkt aan de correcte speelhouding en de juiste speeltechniek van de linker- en rechterhand. Samen met de docent bepaal je aan welke liedjes er wordt gewerkt. Hij kan je ook nuttige tips geven als je zelf liedjes wilt schrijven! Ook bestaat de mogelijkheid na de ukelele verder te gaan met akoestisch of elektrisch gitaar.

Duoles

Muziek maken met zijn tweeën: extra gezellig!

Lees meer

Muziekstrippenkaart

Vrijheid om les te volgen wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Lees meer

Onze docenten

Jeroen Kant

Jeroen Kant

  • gitaar & ukelele
Lees meer

Ukelele leren spelen

De ukelele komt oorspronkelijk uit Hawaii en wordt in allerlei muziekstijlen gebruikt: popmuziek, volksmuziek, jazz, klassieke muziek, etc. Een ukelele heeft geen zes, maar vier snaren, waardoor het leren spelen van akkoorden een stuk eenvoudiger gaat. Na een paar weken kun je al een heleboel liedjes spelen! Let wel: het is een volwaardig instrument waarop ook complexe muziek gespeeld kan worden. Maar boven alles is ukelele spelen gewoon leuk!
Wil jij dit kleine, schattige instrument leren bespelen? Dan zijn er bij De Nobelaer diverse mogelijkheden. Zo kun je tijdens individuele muzieklessen direct een-op-een aan de slag met de docent en snel sprongen maken. De ukelele is daarnaast bij uitstek een instrument om als duo te spelen. Samen met bijvoorbeeld je buurmeisje, vriendin of huisgenoot maak je dit vrolijke instrument nog vrolijker! Wil je eerst even proeven aan dit zomergitaartje? Dat kan met de korte cursus Hello Music

Ukelele workshop

Met de docent sparren over bijvoorbeeld eigen geschreven muziek kan met de muziekstrippenkaart. Hiermee plan je 6 individuele contactmomenten per jaar in in overleg met de docent. Elke les voelt zo aan als een korte ukelele workshop. 

Kies een taal