Contrabas

Muziek

Contrabasles bij De Nobelaer

Indruk maken? Dat kan zeker met de contrabas, het grootste strijkinstrument. De contrabas is, net als de basgitaar, vooral een begeleidingsinstrument. Als solo-instrument zie je dit instrument niet zo vaak, maar in de begeleidingsfunctie is hij wel heel erg belangrijk! In diverse muziekstijlen kun je met de contrabas terecht.

  • Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend.

Lesbeschrijving cursus contrabas

Tijdens de lessen contrabas wordt veel aandacht besteed aan speeltechniek en houding. Daarnaast komen belangrijke onderwerpen als samenspel, toonladders, akkoordenschema’s en toonsoorten aan de orde. Veel leerlingen spelen al in een band of combo. Uiteraard wordt de lesinhoud hierop aangepast, waardoor je wat je leert direct in de praktijk kunt toepassen.

Duoles

Muziek maken met zijn tweeën: extra gezellig!

Lees meer

Muziekstrippenkaart

Vrijheid om les te volgen wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Lees meer

Lesmogelijkheden

Jonger dan 21

Hello music
€ 95,00

Inschrijven

Muziekles 20 min Jgd
€ 540,00

Inschrijven

Muziekles 25 min Jgd
€ 675,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Jgd 18
€ 405,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Jgd 36
€ 810,00

Inschrijven

Muziekstrippenkaart 6 x 30 min Jgd
€ 150,00

Inschrijven

Overige

Proefles
€ 15,00

Inschrijven

21 en ouder

Muziekles 20 min Volw
€ 710,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Volw 18
€ 498,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Volw 36
€ 995,00

Inschrijven

Muziekstrippenkaart 6 x 30 min Volw
€ 190,00

Inschrijven

Onze docenten

Tom Zwaans

  • basgitaar & contrabas
Lees meer

Feitjes en weetjes contrabas

De contrabas werd oorspronkelijk alleen in de klassieke muziek gebruikt, totdat in het begin van de vorige eeuw nieuwe speeltechnieken werden ontwikkeld. Dit grote snaarinstrument werd daardoor populair in moderne muziekstijlen, zoals jazz en rockabilly. Je kunt de contrabas strijken met een strijkstok, maar je kan ‘m ook bespelen door te plukken met je vingers. Hieraan dankt het instrument de bijnaam ‘plukbas’. Door de diverse speeltechnieken is de contrabas veelzijdig inzetbaar: klassiek, jazz, blues, pop, klezmer, wereldmuziek, noem maar op. In de lessen bij Nieuwe Nobelaer worden de diverse speelstijlen en muziekgenres behandeld. De contrabas fungeert hierin als ritme-/begeleidingsinstrument. De contrabas staat daarnaast net als de cello op een uitschuifbare punt. Hierdoor kan het instrument zowel zittend als staand bespeeld worden.

Contrabas leren spelen

Om contrabas te leren spelen heb je thuis een contrabas nodig om te kunnen oefenen. Deze kun je zelf aanschaffen, maar ook huren. Informeer hiervoor bij de docent naar de mogelijkheden. Naast individuele muziekles kun je contrabasles ook met zijn tweeën volgen. Een duoles met je broer, oom, buurvrouw of klasgenoot maakt het extra gezellig. Heb je al wat meer ervaring en wil je af en toe les, kies dan voor de muziekstrippenkaart. Hiermee kun je bij de docent een les inplannen wanneer jij daar behoefte aan hebt. Net voor dat ene belangrijke optreden bijvoorbeeld!