Cello

Muziek

Celloles

De cello is eigenlijk een prachtig klinkende basviool. Dit grote strijkinstrument staat bekend om zijn betoverende, warme, diepe klank. Wil je direct indruk maken met je instrument? Kies dan voor de imponerende cello.

Lesmogelijkheden

Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend.

Jonger dan 21

Cello 20 min Hello Music
6 lessen € 110,00

Inschrijven

Cello 20 min Jeugd
36 lessen € 621,00

Inschrijven

Cello 20 min Proefles Jeugd
1 proefles € 16,00

Inschrijven

Cello 30 min 2-wekelijks Jeugd
18 lessen € 461,00

Inschrijven

Cello 30 min Jeugd
36 lessen € 922,00

Inschrijven

Cello 30 min Jeugd strippenkaart
6 lessen € 173,00

Inschrijven

21 en ouder

Cello 20 min Proefles Volwassen
1 proefles € 20,00

Inschrijven

Cello 20 min Volwassenen
36 lessen € 842,00

Inschrijven

Cello 30 min 2-wekelijks Volwassenen
18 lessen € 567,00

Inschrijven

Cello 30 min Volwassen strippenkaart
6 lessen € 246,00

Inschrijven

Cello 30 min Volwassenen
36 lessen € 1.134,00

Inschrijven

Lesbeschrijving cellocursus

Cello spelen is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen op alle niveaus. Voor kinderen bestaan er speciale instrumenten die een kleiner formaat hebben. Door een instrument te huren bij De Nobelaer worden onnodige aanschafkosten voorkomen. Tijdens de cellolessen worden verschillende methodes gebruikt, afhankelijk van de vaardigheden, de leeftijd en leerstijl van de leerling. Er wordt veel samengespeeld en toegewerkt naar voorspeelmomenten en optredens. Plezier staat in alle lessen voorop!

Proefmenu muziek

Een verrukkelijk muzikaal menu wat je zelf kunt samenstellen! Van welke instrumenten wil jij proeven?

Lees meer

Duoles

Muziek maken met zijn tweeën: extra gezellig!

Lees meer

Muziekstrippenkaart

Vrijheid om les te volgen wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Lees meer
3512
3513

Onze docenten

Rocken bij een celloworkshop!

In tegenstelling tot de viool wordt de cello zittend tussen de knieën bespeeld. Het instrument staat met een pin op de grond en leunt tegen je schouder. De klank maak je met een strijkstok of door het plukken van de snaren met je vingers. Het geluid van de cello lijkt heel veel op de menselijke stem door de grote omvang van het instrument. Je kunt de cello zowel als solo-instrument als ensemble-/orkestinstrument gebruiken. Veel muziekstukken die voor cello zijn geschreven hebben een klagend karakter, maar met het instrument kan je ook hele vrolijke muziek spelen. Oorspronkelijk werd er voornamelijk klassieke muziek op het instrument gespeeld, maar tegenwoordig wordt het in alle stijlen gebruikt, zoals popmuziek, jazz en folk. Er is zelfs een cellokwartet dat nummers van Metallica speelt!

Cello leren spelen

Cello leren spelen kan bij De Nobelaer in verschillende vormen. Kinderen kunnen naast individuele muzieklessen, die in samenspraak met de docent worden ingepland, eventueel eerst kiezen voor de kennismakingscursus Hello Music. Daarnaast kunnen jongere leerlingen deelnemen aan de gratis samenspellessen. Hierin vormen zij met elkaar een orkest.

Cello leren spelen voor volwassenen

Voor zowel volwassenen als kinderen is er naast individuele muzieklessen de mogelijkheid tot het volgen van duolessen cello. Samen muziek maken is gezelliger dan alleen, dus kom voor extra plezier samen met iemand op celloles! Volwassenen die al wat meer ervaren zijn, kunnen kiezen voor de muziekstrippenkaart. Hiermee kun je 6 lessen van 30 minuten zelf inplannen bij de docent. Zo heb je de vrijheid om muziekles te volgen wanneer jij dat wilt!

Kies een taal