Cello

Muziek

Celloles bij De Nobelaer

De cello is eigenlijk een prachtig klinkende basviool. Dit grote strijkinstrument staat bekend om zijn betoverende, warme, diepe klank. Wil je direct indruk maken met je instrument? Kies dan voor de imponerende cello.

  • Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend.

Lesbeschrijving cellocursus

Cello spelen is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen op alle niveaus. Voor kinderen bestaan er speciale instrumenten die een kleiner formaat hebben. Door een instrument te huren bij De Nobelaer worden onnodige aanschafkosten voorkomen. Tijdens de cellolessen worden verschillende methodes gebruikt, afhankelijk van de vaardigheden, de leeftijd en leerstijl van de leerling. Er wordt veel samengespeeld en toegewerkt naar voorspeelmomenten en optredens. Plezier staat in alle lessen voorop!

Hello Music

Kennismaken met het instrument tijdens deze korte cursus.

Lees meer

Duoles

Muziek maken met zijn tweeën: extra gezellig!

Lees meer

Muziekstrippenkaart

Vrijheid om les te volgen wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Lees meer

Nieuw! Muziek met een Staartje

5 proeflessen muziek voor € 25 voor iedereen t/m 12 jaar!

Lees meer

Lesmogelijkheden

Jonger dan 21

Hello music
€ 95,00

Inschrijven

Muziekles 20 min Jgd
€ 540,00

Inschrijven

Muziekles 25 min Jgd
€ 675,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Jgd 18
€ 405,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Jgd 36
€ 810,00

Inschrijven

Muziekstrippenkaart 6 x 30 min Jgd
€ 150,00

Inschrijven

Overige

Proefles
€ 15,00

Inschrijven

21 en ouder

Muziekles 20 min Volw
€ 710,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Volw 18
€ 498,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Volw 36
€ 995,00

Inschrijven

Muziekstrippenkaart 6 x 30 min Volw
€ 190,00

Inschrijven

Onze docenten

Rocken bij een celloworkshop!

In tegenstelling tot de viool wordt de cello zittend tussen de knieën bespeeld. Het instrument staat met een pin op de grond en leunt tegen je schouder. De klank maak je met een strijkstok of door het plukken van de snaren met je vingers. Het geluid van de cello lijkt heel veel op de menselijke stem door de grote omvang van het instrument. Je kunt de cello zowel als solo-instrument als ensemble-/orkestinstrument gebruiken. Veel muziekstukken die voor cello zijn geschreven hebben een klagend karakter, maar met het instrument kan je ook hele vrolijke muziek spelen. Oorspronkelijk werd er voornamelijk klassieke muziek op het instrument gespeeld, maar tegenwoordig wordt het in alle stijlen gebruikt, zoals popmuziek, jazz en folk. Er is zelfs een cellokwartet dat nummers van Metallica speelt!

Cello leren spelen

Cello leren spelen kan bij De Nobelaer in verschillende vormen. Kinderen kunnen naast individuele muzieklessen, die in samenspraak met de docent worden ingepland, eventueel eerst kiezen voor de kennismakingscursus Hello Music. Daarnaast kunnen jongere leerlingen deelnemen aan de gratis samenspellessen. Hierin vormen zij met elkaar een orkest.

Cello leren spelen voor volwassenen

Voor zowel volwassenen als kinderen is er naast individuele muzieklessen de mogelijkheid tot het volgen van duolessen cello. Samen muziek maken is gezelliger dan alleen, dus kom voor extra plezier samen met iemand op celloles! Volwassenen die al wat meer ervaren zijn, kunnen kiezen voor de muziekstrippenkaart. Hiermee kun je 6 lessen van 30 minuten zelf inplannen bij de docent. Zo heb je de vrijheid om muziekles te volgen wanneer jij dat wilt!