Basgitaar

Muziek

Basgitaarles

Samen met de drums zorgt de basgitaar voor het fundament van de band. Een onmisbaar instrument dus in de lichte muziek! Op een basgitaar speel je voornamelijk lage tonen. Tonen die je naast horen, ook kunt voelen. Wil jij de baas zijn van de lage tonen? Kies dan de basgitaar als jouw instrument.

Lesmogelijkheden

Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend.

Jonger dan 21

Basgitaar 20 min Hello Music
6 lessen € 110,00

Inschrijven

Basgitaar 20 min Jeugd
36 lessen € 621,00

Inschrijven

Basgitaar 20 min Proefles Jeugd
1 proefles € 16,00

Inschrijven

Basgitaar 30 min 2-wekelijks Jeugd
18 lessen € 461,00

Inschrijven

Basgitaar 30 min Jeugd
36 lessen € 922,00

Inschrijven

Basgitaar 30 min Jeugd strippenkaart
6 lessen € 173,00

Inschrijven

21 en ouder

Basgitaar 20 min Proefles Volwassen
1 proefles € 20,00

Inschrijven

Basgitaar 20 min Volwassenen
36 lessen € 842,00

Inschrijven

Basgitaar 30 min 2-wekelijks Volwassenen
18 lessen € 567,00

Inschrijven

Basgitaar 30 min Volwassen strippenkaart
6 lessen € 246,00

Inschrijven

Basgitaar 30 min Volwassenen
36 lessen € 1.134,00

Inschrijven

Lesbeschrijving cursus basgitaar

Vanaf ongeveer negen jaar kun je beginnen met een basgitaarcursus. Tijdens de les wordt er, naast de basistechnieken, veel aandacht besteed aan timing, samenspel, creativiteit en sound. Zo leer je dat de basgitaar naast de lage tonen ook geluiden kan maken die hoger zijn. De hoge en lage tonen zorgen er samen voor  dat de muziek gaat grooven. Daarnaast komen tijdens de les belangrijke onderwerpen als toonladders, akkoordenschema’s en toonsoorten aan de orde. Ook leer je diverse muziekstijlen kennen waarin de basgitaar goed tot zijn recht komt zoals rock, funk, soul, jazz en pop. Al snel kun je jouw favoriete nummers meespelen.

Proefmenu muziek

Een verrukkelijk muzikaal menu wat je zelf kunt samenstellen! Van welke instrumenten wil jij proeven?

Lees meer

Duoles

Muziek maken met zijn tweeën: extra gezellig!

Lees meer

Muziekstrippenkaart

Vrijheid om les te volgen wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Lees meer
3781
3779

Onze docenten

Tom Zwaans

Tom Zwaans

  • basgitaar & contrabas
Lees meer

Lekker grooven met je basgitaar

Sinds het ontstaan van de popmuziek in de jaren 50 van de vorige eeuw is de basgitaar al een ongekend populair instrument. En omdat een fatsoenlijke band niet zonder een bassist kan, werd de basgitaar onmisbaar. Met de basgitaar kun je meerdere muziekstijlen spelen, zoals jazz, heavy metal, pop, rock en blues.
Basgitaren zijn er in verschillende soorten: viersnarig, vijfsnarig of zelfs achtsnarig. Meestal wordt begonnen op een viersnarige basgitaar. Overigens is de basgitaar niet enkel een begeleidingsinstrument. Ook als solo-instrument kun je er geweldige muziek mee maken.

Basgitaar leren spelen

Het leuke aan muziekles bij cultuurcentrum De Nobelaer is dat je wekelijks contact hebt over je hobby. Je kunt laten horen wat je hebt geleerd en weer iets nieuws leren. Er zijn verschillende manieren waarop je les kunt volgen op jouw instrument.
Zo kun je bijvoorbeeld samen met je vader, vriendin of klasgenoot duoles volgen of je aansluiten bij een ensemble. Samen muziek maken is extra gezellig. Vraag  je docent naar de mogelijkheden.
Met de korte cursus Hello Music kan iedereen tot 21 jaar eerst de basis van het instrument leren kennen. Daarna kun je jezelf inschrijven voor een individuele cursus basgitaar. Hiervoor bekijk je samen met de docent wat het beste lesmoment is. Heb je al wat meer ervaring, maar wil je wel af en toe extra bijscholing? Dan biedt de muziekstrippenkaart uitkomst. Je plant dan, in overleg met de docent, een les in op een moment dat het jou uitkomt. Wil jij onmisbaar zijn in een band? Dan is nu het moment om je in te schrijven voor een cursus basgitaar!

Kies een taal