Spitzen

Dans

Spitzenles in Etten-Leur

Dansen op spitzen is voor veel danseressen een droom. Op spitzen dansen is misschien wel het moeilijkste wat er is en dus is het belangrijk om de spitzentechniek goed aan te leren. Daarom bieden wij voor de gevorderde klassieke dansleerlingen een extra cursus: spitzenles. Als jouw ballettechniek voldoende ontwikkeld is, is het mogelijk om aansluitend aan de reguliere klassieke danslessen 15 minuten (12-15 jaar) of 30 minuten (15 jaar en ouder) per week spitzenles volgen op onze balletschool. Tijdens de lessen wordt gewerkt aan spierversterkende oefeningen, placement en opbouw van kracht.

  • Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend.

Om deel te kunnen nemen dien je 12 jaar of ouder te zijn. Overleg met onze klassieke dansdocent over de mogelijkheden.

Lesmogelijkheden

Overige

Spitzen 4 (12-14 jaar) 17-09-2021 elke vrijdag van 17:45 tot 18:00
36 lessen € 95,00

Inschrijven

Spitzen 5 (14-15 jaar) 17-09-2021 elke vrijdag van 19:00 tot 19:15
36 lessen € 95,00

Inschrijven

Spitzen 6 (15+) 17-09-2021 elke vrijdag van 20:15 tot 20:45
36 lessen € 95,00

Inschrijven

Balletles aangevuld met training op spitzen

Als je bij ons de klassiek en modern ballet cursus volgt, kun je na overleg met je docent klassieke dans je danslessen uitbreiden met spitzenles. Op spitzen, ook wel pointes genoemd, dans je letterlijk op de punten van je tenen. Daarom kan je deze les alleen met enige balletervaring volgen en altijd onder de professionele begeleiding van onze dansdocent. Tijdens deze les van 15 of 30 minuten doe je eerst oefeningen om je spieren goed warm te maken. Vervolgens werk je aan krachtopbouw aan de barre voor je voeten en enkels, zodat je steeds beter op de spitzen kunt staan. Hierbij spelen ook balans en concentratie een grote rol. Pas als je dit goed beheerst, verplaatsen de oefeningen zich ‘au milieu’ en doe je oefeningen in het midden voor de spiegel. Uiteindelijk wordt het harde werken beloond en werk je toe naar mooie combinaties, zodat je het dansen op spitzen ook toe kunt passen in je choreografie van de balletles.

Spitzenles volg je bij dé balletschool van Etten-Leur

Klassiek ballet geeft je een levenslange basis voor alle dansvormen die je verder nog wilt beoefenen of als je bijvoorbeeld de ambitie hebt om te dansen bij een dansgezelschap. De basistechniek kun je altijd toepassen, dus als je deze onder de knie hebt kun je er levenslang van profiteren. De Nobelaer is al jaren dé balletschool van Etten-Leur met een academische klassieke danscursus waarbij je tijdens de les live begeleid wordt door een pianist. Is het jouw droom om op spitzen te dansen? Dan is de balletcursus Spitzen, die wij aanbieden vanaf klas 2 in het voortgezet onderwijs, uitermate geschikt. Met de oefeningen bouw je gedurende het lestraject steeds meer kracht op in je voeten en enkels, je traint je balans en onder toeziend oog van je docent gaan je passen er steeds gracieuzer uitzien.