Spitzen

Dans

Klassieke spitzenles

Dansen op spitzen is voor veel danseressen een droom. Op spitzen dansen is misschien wel het moeilijkste wat er is en dus is het belangrijk om de spitzentechniek goed aan te leren. Daarom bieden wij voor de gevorderde klassieke dansleerlingen als extraatje spitzenles. Als jouw ballettechniek voldoende ontwikkeld is, is het na goedkeuring van de docent mogelijk om het laatste gedeelte van de reguliere klassieke danslessen 15 minuten (12-15 jaar) of 30 minuten (15 jaar en ouder) spitzenles te volgen. De overige leerlingen krijgen uiteraard andere dansoefeningen. 

3800

Balletles aangevuld met training op spitzen

Als je bij ons de klassiek en modern ballet cursus volgt, kun je na overleg met je docent klassieke dans je danslessen uitbreiden met spitzenles. Op spitzen, ook wel pointes genoemd, dans je letterlijk op de punten van je tenen. Daarom kan je deze les alleen met enige balletervaring volgen en altijd onder de professionele begeleiding van onze dansdocent. Tijdens de laatste 15 of 30 minuten van de reguliere klassieke dansles doe je eerst oefeningen om je spieren goed warm te maken. Vervolgens werk je aan krachtopbouw aan de barre voor je voeten en enkels, zodat je steeds beter op de spitzen kunt staan. Hierbij spelen ook balans en concentratie een grote rol. Pas als je dit goed beheerst, verplaatsen de oefeningen zich ‘au milieu’ en doe je oefeningen in het midden voor de spiegel. Uiteindelijk wordt het harde werken beloond en werk je toe naar mooie combinaties, zodat je het dansen op spitzen ook toe kunt passen in je choreografie van de balletles.

Spitzenles volg je bij dé balletschool van Etten-Leur

Klassiek ballet geeft je een levenslange basis voor alle dansvormen die je verder nog wilt beoefenen of als je bijvoorbeeld de ambitie hebt om te dansen bij een dansgezelschap. De basistechniek kun je altijd toepassen, dus als je deze onder de knie hebt kun je er levenslang van profiteren. De Nobelaer is al jaren dé balletschool van Etten-Leur met een academische klassieke danscursus waarbij je tijdens de les live begeleid wordt door een pianist. Is het jouw droom om op spitzen te dansen? Dan kun je vanaf klas 2 in het voortgezet onderwijs de reguliere klassieke dansles, na goedkeuring van de docent, uitbreiden met Spitzenles. Met de oefeningen bouw je gedurende het lestraject steeds meer kracht op in je voeten en enkels, je traint je balans en onder toeziend oog van je docent gaan je passen er steeds gracieuzer uitzien.

Kies een taal