2355
19 juli 2021

Programma Week van Lezen en Schrijven

In Nederland hebben zo’n 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven, rekenen of het omgaan met een computer, smartphone of tablet. Het doel van de Week van Lezen & Schrijven is bewustzijn te creëren en in actie te komen tegen laaggeletterdheid. Van 6 t/m 12 september wordt deze themaweek voor de achttiende keer landelijk georganiseerd. Ook Nieuwe Nobelaer Bibliotheek vraagt in deze periode extra aandacht voor laaggeletterdheid met diverse inspirerende activiteiten. 

Programma

Tijdens de Week van Lezen & Schrijven zijn er in de bibliotheek een aantal doorlopende activiteiten. Voor deze activiteiten geldt dus geen vaste dag of tijdstip. Zo kun je een filmpje bekijken over laaggeletterdheid, zijn er bij de bibliotheek en het stadskantoor inleverpunten voor moeilijke brieven en ervaar je tijdens een Digi-Taalexpeditie hoe het is om laaggeletterd te zijn. Genoeg redenen om gedurende deze week een bezoekje te brengen aan de bibliotheek! 

Daarnaast kun je deelnemen aan onderstaande activiteiten.

 • Walk & Talk door Ron Bekker
  maandag 6 september
  10:00 uur
   
 • Taalcafé in wijkgebouw De Gong
  dinsdag 7 september
  10:00 uur
   
 • Digi-workshops (met onderwerpen als podcasts, Whatsapp, Spotify en online winkelen)
  donderdag 9 september
  13:30 & 14:45 uur

Meld je aan voor bovengenoemde activiteiten via onderstaande links.

Digi-Taalexpeditie

Taal is niet zo vanzelfsprekend als je denkt. Kom ervaren hoe een dag eruit ziet als je laaggeletterd bent. Dagelijkse taken kunnen ineens heel ingewikkeld worden. Dingen als het kunnen onderscheiden van belangrijke rekeningen, contracten voor het werk, maar ook dingen als een boodschappenlijstje kunnen ineens een drempel opleveren.
Tijdens de openingstijden van De Nobelaer Bibliotheek kun je tijdens de Week van Lezen & Schrijven op Digi-Taalexpeditie gaan, een soort online escaperoom. Met een VR-bril waar je je mobiele telefoon inzet, moeten vier puzzels worden opgelost. Los jij de puzzels op binnen de tijd? Kom naar De Nobelaer en probeer het!

Kies een taal