22 oktober 2020

De Nobelaer Bibliotheek informeert over CoronaMelder-app

CoronaMelder; de app om het coronavirus te helpen beheersen en bestrijden, is inmiddels al meer dan 4 miljoen keer gedownload. De overheid heeft de hulp van bibliotheken ingeroepen om te informeren over de app en hulp te bieden bij installatie en gebruik. Bij De Nobelaer Bibliotheek kan men daarvoor terecht op www.denobelaer.nl/bibliotheek/coronamelder. Ook staat het App-café van donderdag 5 november in het teken van de app. De toegang is gratis maar men dient vooraf te reserveren i.v.m. een maximum aantal beschikbare plaatsen.

Het gebruik van de CoronaMelder-app is vrijwillig. De keuze om de app te gebruiken is voor sommige mensen lastig. De Nobelaer Bibliotheek helpt graag bij het maken van een weloverwogen keuze door het beschikbaar stellen van betrouwbare en onafhankelijke informatie. Als iemand de keuze heeft gemaakt om de app te gebruiken, maar moeite heeft met de installatie en het gebruik van de app, helpt de bibliotheek hierbij tijdens het App-café op 5 november.

App-café
Het App-café is een maandelijks terugkerend initiatief waarbij de inwoners van Etten-Leur inspraak hebben over welke applicatie zij meer willen weten. Op donderdag 5 november van 10:00 – 11:30 uur staat het App-café in het teken van de CoronaMelder-app. Er wordt ingegaan op privacy & veiligheid, het downloaden en het gebruik van de app.
Let op! De toegang van het App-café is gratis maar men dient wel vooraf te reserveren aan de balie van de bibliotheek, via bibliotheek@denobelaer.nl of telefonisch via 076-504 52 00 i.v.m. een maximum aantal beschikbare plaatsen.

Hulplijnen
Voor meer informatie over CoronaMelder, bijvoorbeeld over privacy, de techniek of de veiligheid, kan men terecht op www.coronamelder.nl Voor vragen over de app zelf, kan gratis gebeld worden met de medewerkers van de Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280. Deze helpdesk is elke dag geopend van 8:00 tot 20:00 uur.
Is het installeren van de app lastig, maar lukt het niet om bij een bibliotheek langs te gaan? Bel dan gratis de DigiHulplijn via 0800-1508. De DigiHulplijn is elke werkdag bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur. De ervaren vrijwilligers helpen met alle plezier en geduld bij het stap voor stap installeren van de app.


Ga voor meer informatie rondom de CoronaMelder-app naar www.denobelaer.nl/bibliotheek/coronamelder
Aanmelden voor het App-café van 5 november kan aan de balie van de bibliotheek, via bibliotheek@denobelaer.nl of telefonisch via 076-504 52 00.

Kies een taal