CoronaMelder

De app CoronaMelder. Je hebt er vast al over gehoord; de app van de overheid om het coronavirus te helpen beheersen en bestrijden.

Het gebruik van de app is vrijwillig. Het is best een lastige keuze of je de CoronaMelder wilt gebruiken. We helpen je graag bij het kiezen. En als je besluit de app te gebruiken? Dan helpen we je bij het installeren van de app.

In onderstaand filmpje kun je zien hoe de app werkt. Begrijp je het niet of wil je meer uitleg? In de bibliotheek helpen we je graag verder.

1631

Hulp bij keuze

Heb je vragen over de app? Bijvoorbeeld: is de app privacy-vriendelijk? Is het gebruik van de app verplicht? Of helpt de app bij het bestrijden van het virus? Onderstaande nieuwsartikelen over privacy & veiligheid kunnen helpen bij het maken van je keuze. 

Privacy & Veiligheid

1629

Hulp bij download

In onderstaande flyer staat stap voor stap hoe je de app downloadt op je telefoon. Kom je er niet uit? Kom dan even langs. We helpen je graag verder.

1630

Hulp bij gebruik

Wil je de app gebruiken en heb je hier vragen over? Bijvoorbeeld of jouw telefoon geschikt is? En hoe je de app installeert op je telefoon? In onderstaande nieuwsartikelen over het gebruik van de app vind je antwoorden op deze, en nog meer vragen.

Het gebruik van de app

Andere relevante websites

Bits of Freedom Bits of Freedom, opgericht in 1999, is een stichting die opkomt voor internetvrijheid in Nederland: communicatievrijheid en privacy. Bits of Freedom adviseert overheden, instellingen en bedrijven en voert actie.
Het Rathenau Instituut Het Rathenau Instituut houdt zich al ruim 30 jaar bezig met onderzoek en debat over de impact van wetenschap, innovatie en technologie op de samenleving.
De Autoriteit Persoonsgegevens De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de wettelijke taak om te beoordelen of organisaties (en dus ook de overheid) zich houden aan de wetgeving voor de bescherming van persoonsgegevens. De AP adviseert ook over nieuwe regelgeving.

Wil je meer weten over de CoronaMelder?

Ga dan naar CoronaMelder.nl of bel (gratis) 0800-1280

Persconferentie in eenvoudige taal

Lees hier de belangrijkste uitkomsten

Andere vragen over de digitale overheid?

Bijvoorbeeld over donorregistratie of DigiD? Of wil je beter leren omgaan met de computer? Kijk bij de bibliotheek in jouw buurt naar de mogelijkheden.

Lees meer

Kies een taal