1489
31 augustus 2020

Programma Week van Lezen en Schrijven

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. Dit heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen. Van maandag 7 t/m zondag 13 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven daarom de Week van Lezen en Schrijven (voorheen Week van de Alfabetisering). Ook dit jaar nemen wij weer deel aan de themaweek en presenteren we een bomvol programma.

Programma

Maandag 7 september

Walk & Talk met leefstijlcoach Ron Bekker

10:00 uur

 

Presentatie routekaart minibiebs Etten-Leur

15:30 uur

 

Start wandeling route minibiebs (op aanmelding)

16:00 uur

Woensdag 9 september

Op de koffie bij Marco en Kamila

11:00 uur

Donderdag 10 september

Lancering App-café

10:00 uur

     

Doorlopende activiteiten

Wonderfoones – verschillende verhalen van (ex)laaggeletterden in de bibliotheek

 
 

Zelfstandige wandeling minibiebs

 

 

 

 

Op afspraak

Workshop "Snuffelen aan voorlezen" op VVE-locaties

 

Uitgelicht

Routekaart Minibiebs

In Etten-Leur zijn er naast De Nobelaer Bibliotheek nog veel meer organisaties en mensen die het belangrijk vinden dat er gelezen wordt. Deze zogenoemde minibiebs zijn op verschillende plekken in Etten-Leur te vinden. De (route)kaart die De Nobelaer heeft samengesteld omtrent deze minibiebs wordt op maandag 7 september gepresenteerd. Aansluitend zal er om 16:00 uur een georganiseerde wandeling langs een aantal van de minibiebs plaatsvinden. Voor de gratis wandeling kan je jezelf aanmelden via bibliotheek@denobelaer.nl

Op de koffie bij Marco en Kamila

Op woensdag 9 september kan iedereen die geïnteresseerd is in gesprek gaan met twee ervaringsdeskundigen op het gebied van laaggeletterdheid. Om bewustzijn te creëren en in actie te komen tegen laaggeletterdheid is het namelijk belangrijk om de belevingswereld van laaggeletterden te begrijpen. Van 11:00 – 12:00 uur praten Kamila en Marco, onder het genot van een kop koffie of thee, over wat hun passie is en wat het (beter) Nederlands lezen en schrijven hen heeft gebracht.

Lancering App-café

De Nobelaer Bibliotheek gaat vanuit het (Digi-)Taalhuis van start met het App-café. Een café waarbij maandelijks een app of een onderwerp rondom apps behandeld wordt. De eerste editie op donderdag 10 september om 10:00 uur staat in het teken van het installeren van apps op een telefoon of tablet. Voor de daaropvolgende App-cafés krijgen we graag input van de inwoners van Etten-Leur. Ideeën voor apps of onderwerpen die behandeld kunnen worden kan je kwijt in de ideeënbus in de bibliotheek.

Kies een taal