6272
8 juli 2024

Aangepaste openingstijden zomervakantie 2024

Wij hanteren tijdens de zomerperiode aangepaste openingstijden. Daarnaast is het cultuurhuis van maandag 22 juli t/m zondag 4 augustus 2024 twee weken gesloten. Deze sluiting geldt voor de bibliotheek, speelotheek, cursussen/lessen, theater en kantoren. Kaartverkoop voor theatervoorstellingen en inschrijven voor nieuwe cursussen en lessen blijft 24 uur per dag mogelijk. 

Zomeractiviteiten in de bibliotheek 
Gedurende de zomer worden er diverse gratis activiteiten georganiseerd vanuit De Nobelaer Bibliotheek. Op woensdag 10 en 17 juli vindt het Taalcafé plaats in de huiskamer van het cultuurhuis. Met elkaar wordt er gepraat over gewone dingen, zoals werk, eten en drinken en hobby’s. De gesprekken worden begeleid door de taalvrijwilligers. Op donderdag 11 juli en woensdag 24 juli wordt er vanuit het Taalcafé een wandeling georganiseerd door Etten-Leur. De tocht gaat langs bijzondere plaatsen en er wordt gedeeld met elkaar wat opvalt. 

In de zomervakantie kan je ook Vakantiebuurten met Wilma. Je wordt ontvangen met een heerlijk bakje koffie. Daarna wordt er gekletst over dagelijkse ditjes en datjes. De koffiemomentjes vinden plaats op vrijdag 12 en 19 juli en vrijdag 9 en 16 augustus. Na de zomersluiting vindt Voorlezen op het plein nog twee keer plaats op woensdag 21 en 28 augustus. Bij Ut Praotuis en het Nederlands Drukkerij Museum wordt er voorgelezen voor de allerkleinsten (0 - 6 jaar). De verhaaltjes worden muzikaal omlijst met live muziek. 

Leestafel in Het Witte Paard en uitleentermijn boeken verlengd
Dagelijks vinden veel mensen hun weg naar cultuurhuis De Nobelaer om onder andere een krant of tijdschrift te lezen. Deze gasten kunnen tijdens de zomersluiting terecht bij Het Witte Paard. Alle abonnementen worden doorgestuurd waardoor diverse kranten vanaf maandag 22 juli op de leestafel liggen bij Het Witte Paard. Van maandag 22 juli t/m zaterdag 3 augustus kan men er van 07:00 - 22:00 uur terecht.

De uitleentermijn van boeken en andere bibliotheekmaterialen wordt automatisch verlengd. Kijk tijdens het lenen van materialen dus goed op de bon om te zien wanneer deze weer retour dienen te zijn.

Openingstijden 8 juli t/m 18 augustus

Maandag t/m vrijdag09:00 uur tot 18:00 uur
Zaterdag09:30 uur tot 13:30 uur
Zondag Gesloten


Al een aantal jaar kiezen wij voor een algehele zomersluiting. Dit jaar is het cultuurhuis van 22 juli t/m 4 augustus gesloten. Vanaf maandag 5 augustus zijn wij weer geopend en staan de medewerkers weer vol energie voor iedereen klaar. 

Vanaf maandag 19 augustus gelden de gebruikelijke openingstijden.

Kies een taal