Voorlezen met muziek

Gedurende het culturele seizoen wordt er in de huiskamer van De Nobelaer regelmatig voorgelezen aan peuters en kleuters. Pieter en Kirsten lezen grappige, spannende, avontuurlijke en leerzame verhalen voor van ongeveer een half uur.

De verhaaltjes tijdens Voorlezen met muziek zijn interactief, worden omlijst met gezellige liedjes en sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen. Door de combinatie met muziek wordt de taalontwikkeling van kinderen nog meer gestimuleerd. De liedjes worden live gespeeld en gezongen en stil zitten is er dan ook niet bij. Kom en zing, dans en geniet samen met jouw (klein)kind bij voorlezen met muziek.

Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het prikkelt de fantasie en stimuleert de ontwikkeling van taal, spraak en woordenschat. Voorlezen in combinatie met muziek versterkt de taalontwikkeling nog meer. Muziek en taal liggen namelijk in elkaars verlengde. Door te luisteren naar liedjes en muziek leren kinderen de melodie en het ritme van de taal kennen.

Voor- en na afloop van Voorlezen met muziek is onze lees-/mediaconsulent aanwezig voor advies en informatie over voorlezen aan peuters en kleuters.

Voorlezen met Muziek

Voorlezen met Muziek

Door Kirsten en Pieter

wo 5 juni om 11:00
Lees meer
3315
3303

Kies een taal