2586

Feestdagen Favorieten

December is de feestdagenmaand en favoriet bij De Nobelaer. Alles en iedereen mooi aangekleed, knus en warm binnen. Maar wat is jouw favoriet en met wie spendeer jij de feestdagen het liefst? Wat geef je cadeau en wie laat je stralen?

We geven je de beste tips voor een schoencadeautje, pakje onder de boom óf om direct het nieuwe jaar stralend en cultureel te starten met onze Feestdagen Top 5!

  

De Nobelaer Cadeaubon

Wil jij iemand in het stralende middelpunt zetten deze feestdagen? Denk dan eens aan een cadeaubon van De Nobelaer! Onze cadeaubon is te koop via de website en kan verzilverd worden voor een voorstelling naar keuze of gebruikt worden voor een bibliotheekabonnement, cursus of les. Wie laat jij stralen?

Bestel de cadeaubon
De Nobelaer Cadeaubon

Wat is jouw favoriete feestdag? Ontdek het met deze quiz!

Welk geluid hoor jij het liefst tijdens een feestdag?

 1. Trippeltrap op het dak
 2. Het geplop van een champagnefles
 3. Mariah Carey

Wat doe jij na een feestdag?

 1. Spelen met mijn nieuwe speelgoed
 2. Een duik nemen
 3. Klagen dat ik te veel heb gegeten

Welke lekkernij is onlosmakelijk met december verbonden?

 1. Pepernoten
 2. Oliebollen
 3. Kerstkransjes

Waar kijk jij het meest naar uit als je aan december denkt?

 1. Cadeautjes, Cadeautjes, Cadeautjes! Oh, en mijn schoen zetten
 2. Dansen, gezelligheid en heeeeel laat naar bed
 3. Spelletjes spelen, foute truien en heerlijk eten

 

Meeste A
Jij bent een echte Sinterklaasfan! Zodra jij de stoomboot hoort ben je klaar om je grote vriend te verwelkomen, staat je schoen keurig bij de open haard en zing je minimaal 5 Sinterklaasliedjes voordat je gaat slapen. Uiteraard is je schoen voorzien van een prachtige tekening én wortel. Stiekem zou je best mee willen naar Spanje om het hele jaar door met Sinterklaas en zijn Pieten door te brengen. Maar dit is alleen voor kinderen die niet luisteren en daar hoor jij natuurlijk niet bij!

Meeste B
Denk jij aan december, dan kijk je uit naar het moment dat de feestmaand bijna voorbij is. Want dat betekent dat het tijd is voor oud en nieuw! Jij bent helemaal klaar om het oude jaar achter je te laten en met een frisse start te beginnen. Op oudjaarsavond ben je niet weg te slaan bij de schaal met oliebollen, heb je non-stop een glas champagne in je hand en ben je de eerste die begint af te tellen tot 12 uur. Gelukkig nieuwjaar fanatiekeling!

Meeste C
Jingle bells, jingle bells, jingle all the way! Zodra je terug komt van je zomervakantie begin je af te tellen naar Kerstmis. Het liefst zet je dan ook direct je kerstboom op en versier je je hele huis. Zo gezellig! Heerlijk 3 dagen omringd worden door familie, lekker eten en spelletjes spelen. Kerstkransjes, lichtjes, rendieren, cadeautjes; je kunt er geen genoeg van krijgen. Op 27 december baal jij dan ook als een stekker dat het weer voorbij is. Maar niet getreurd: nog maar 362 dagen te gaan!

Feestdagen make-up

De smokey eye blijft een van de favorieten als het gaat om feestdagenmake-up. Klassiek tijdens de kerstdagen of met een extra glittertje tijdens oud en nieuw. Onze visagiedocent Ria Kap legt stap voor stap uit hoe jij deze look het beste kunt aanbrengen!

Stap 1
Breng met een kohlpotlood een lijntje aan tussen de wimpers onder en boven en blend deze uit.

Stap 2
Pak een taupekleurige oogschaduw en breng deze aan op het ooglid, tot de arcadeboog.

Stap 3
Breng een antraciet of zwarte oogschaduw aan in de buitenhoek van het ooglid tot de arcadeboog en blend het geheel

Extraatje
Heb je een feestje? Breng een extra glitter aan in het midden van je ooglid. Doe dit door middel van een deppende beweging, om het smokey eye effect niet te verliezen.

Let’s get the party started!

 voor de cursus Visagie

Feestdagen make-up