1830

Muziekles voor kinderen? De Nobelaer is dé place to be!

Naast de lessen voor volwassenen bieden wij ook muzieklessen voor kinderen aan. Wil jouw zoon of dochter muzieknoten leren lezen en zijn of haar favoriete muziekinstrument leren bespelen? Dat kan tijdens de individuele muziekles voor kinderen. Een vakkundige muziekdocent brengt jouw kind de juiste speeltechnieken bij. Of het nu gaat om popmuziek, jazz, metal of klassieke muziek, het is allemaal mogelijk bij De Nobelaer: dé muziekschool in Etten-Leur!
Deze lessen worden ook aangeboden aan volwassen of in groepsverband. Het is dus mogelijk om samen met jouw kind een muziekles of cursus te volgen!

Praktische informatie muziekles voor kinderen

Wat jouw kind in ieder geval mee moet nemen naar onze muzieklessen en muziekworkshops vind je hieronder. Daarnaast is hier ook alle informatie rondom het huren van instrumenten, theorielessen en roosters te vinden

Al onze cursussen vinden doorgang bij voldoende deelnemers. Uiterlijk 1 week voor aanvang van de cursus wordt aan de hand van het aantal aanmeldingen bepaald of deze door kan gaan. Reeds ingeschreven deelnemers ontvangen hierover automatisch bericht.

Muziek workshop voor kinderen

Heeft jouw kind al een muziekinstrument gekozen en wil je het eerst eens uitproberen? Kies dan voor de korte individuele cursus Hello Music. Hierin maakt jouw zoon of dochter kennis met het door hem of haar gekozen muziekinstrument. Jouw kind verkent de basis van muziek spelen met het instrument dat wij in bruikleen geven. We hebben al een passend instrument voor leerlingen vanaf 5 jaar. Deelnemen kan tot 21 jaar.

Wil jouw zoon of dochter graag in een orkest spelen? Dan is Ik speel muziek zeer geschikt. Deze workshopreeks is in samenwerking met muziekvereniging Constantia en Brede Scholen Etten-Leur opgezet voor kinderen uit groep 5 t/m 8.

Zodra jouw kind het bespelen van het muziekinstrument onder de knie heeft, wil je als trotse ouders natuurlijk niets liever dan je kind de sterren van de hemel te zien spelen. Daarom organiseren wij een paar keer per jaar een leerlingenconcert. Tijdens dit concert krijgt jouw kind de kans om zelf op het podium te staan en zijn of haar talenten te laten horen aan familie en vrienden. Ieder schooljaar start begin oktober een nieuwe workshopreeks, meld jouw kind uiterlijk eind september aan via kunsteducatie@denobelaer.nl.

Muziek workshop voor kinderen

Muzieknoten leren lezen

De stap naar het leren bespelen van een muziekinstrument begint natuurlijk bij het leren lezen van muzieknoten. Dit komt uitgebreid aan bod tijdens de lessen, maar in De Nobelaer Bibliotheek vind je ook allerlei informatie over muziek maken en muzieknoten. Tijdens de muziekles in Etten-Leur krijgen de kinderen spelenderwijs vanuit de muziek het noten lezen onder de knie. Wij bieden een zeer breed aanbod muzieklessen voor kinderen aan die dat geschikt is voor alle leeftijden en niveaus. Maak gerust een afspraak voor een proefles, zodat jouw kind kan kennismaken met de verschillende vormen van muziek. Wellicht spreekt een bepaald muziekinstrument toch wat meer aan dan van tevoren verwacht. Daar kom je enkel achter door het eens te proberen, bijvoorbeeld tijdens de Open Lesweek. Zien we jouw kind snel bij een van de muzieklessen in Etten-Leur?

Muziekles voor peuters

Je kunt niet jong genoeg beginnen met het maken van muziek. Muzieklessen voor kinderen zijn belangrijk in de muzikale ontwikkeling! Wat veel mensen echter niet weten is dat er muziekprogramma’s zijn, speciaal ontwikkeld voor de allerkleinsten. Muziek op schoot is een speelse cursus waarin jij en je kleintje samen genieten van muziek (maken). De docent houdt rekening met de verschillende ontwikkelingsfasen van je kindje en stemt het programma daar op af. Het zingen van liedjes, spelen van muziek spelletjes en uitproberen van instrumenten zorgen ongetwijfeld voor leuke momenten samen. Lees hier meer informatie.

Wist je trouwens dat er in de gemeente Etten-Leur verschillende regelingen zijn voor gezinnen die geen financiële ruimte hebben voor extraatjes zoals dans- of muziekles? Deze regelingen maken het voor kinderen mogelijk om wél mee te doen. De lessen bij De Nobelaer kunnen via drie regelingen aangevraagd worden. Cultuur is tenslotte voor iedereen!

Kies een taal