1812

Basiscursus fotografie bij De Nobelaer

Wil jij de vele mogelijkheden van je fotocamera ontdekken naast de automatische stand? Wil jij net als de deelnemers van het tv-programma Het Perfecte Plaatje ook leren hoe je de camera handmatig bedient en betere foto’s kunt maken door gebruik te maken van diafragma, sluitertijd, scherptediepte, brandpunt, licht en compositie? Tijdens onze fotografie cursus wordt de theorie besproken en leer je de basistechnieken beheersen. Gedurende de cursus wordt jouw beeldgevoel ontwikkeld evenals je gevoel voor compositie. Je leert anders te kijken en gaat met gerichte opdrachten (thuis) aan de slag. De opdrachten worden in de les besproken zodat je ook kunt leren van het werk van andere fotografen.

Cursus fotografie voor beginners bij De Nobelaer

Na de Basiscursus Digitale Fotografie ken jij jouw camera door en door en maak je nóg mooiere foto’s. Tijdens deze basiscursus fotografie leer je stap voor stap je eigen fotocamera kennen en (beter) fotograferen aan de hand van leerzame praktijkopdrachten. Je leert de basisprincipes van fotografie aan de hand van inspirerende voorbeelden en opdrachten met onderwerpen als diafragma, sluitertijd, ISO-waardes, belichting en compositie. Deze kennis pas je toe in de huiswerkopdrachten.  De cursusavonden worden gevuld met een combinatie van theorie, praktijk en het bespreken van elkaars werk. Zo is een fotografiecursus voor beginners bij De Nobelaer een kickstart naar jouw perfecte plaatje!

Cursus fotografie voor beginners bij De Nobelaer

Benodigdheden voor de workshop fotografie voor beginners

Tijdens deze cursus fotografie voor beginners werk je met je eigen digitale camera. Dit kan een spiegelreflex of systeemcamera zijn, maar in ieder geval een camera waarop je handmatig de sluitertijd, diafragma en ISO-waardes kunt instellen (zie hiervoor de handleiding van je camera). De cursusprijs is inclusief lesmateriaal, koffie en thee. Niet inbegrepen zijn fotoafdrukken, reis- en parkeerkosten. Aan het einde van de cursus heb je praktische handvatten en technische kennis opgedaan waarmee je het beste uit jezelf én uit jouw digitale camera haalt.

Kies een taal